Pedagogia

L鈥檈specialitat de Pedagogia forma professionals de l鈥檈ducaci贸 i formaci贸 musical amb un perfil de components tant cient铆fic com art铆stic. Capacita professionalment per exercir la doc猫ncia de la m煤sica, ja sigui de l鈥檌nstrument o dels coneixements de base musicals, per貌 busca una formaci贸 脿mplia, rica, oberta i flexible que permeti als graduats i graduades desenvolupar la seva activitat art铆stica i docent en tot tipus d鈥檈scenaris i contextos propis de l鈥檈ducaci贸 musical del s. XXI.

Quines sortides t茅 aquesta especialitat?

Els estudis en Pedagogia et formaran en un o m茅s 脿mbits rellevants de la pr脿ctica musical (interpretatius i/o te貌rics) i et proporcionaran profunds coneixements, te貌rics i pr脿ctics, sobre l鈥檈nsenyament i l鈥檃prenentatge en els seus aspectes metodol貌gics, psicol貌gics i art铆stics. Comptar脿s a m茅s amb una significativa experi猫ncia pr脿ctica. Els teus escenaris laborals seran: escoles de m煤sica i conservatoris, serveis educatius d鈥檃dministracions locals, espais i institucions culturals p煤bliques i privades, projectes de desenvolupament cultural comunitari, etc.

Altres compet猫ncies adquirides, a m茅s de les docents, et permetran desenvolupar tasques d鈥檕rganitzaci贸 i direcci贸 de centres, orientaci贸 educativa, assessorament i formaci贸 de formadors i innovaci贸 i recerca educativa mitjan莽ant el lideratge d鈥檈quips de treball.

En qu猫 consisteixen els estudis?

Els estudis posen 猫mfasi en la relaci贸 i simbiosi entre teoria i pr脿ctica pedag貌gica a trav茅s d鈥檜na 脿mplia oferta d鈥檃ssignatures, centrades en el desenvolupament i la innovaci贸 en educaci贸 musical.

Les mat猫ries obligat貌ries i optatives de l鈥檈specialitat de Pedagogia abasten tant aspectes art铆stics com pedag貌gics.

Les 脿rees espec铆fiques de la titulaci贸 inclouen continguts que emmarquen cient铆ficament l鈥檈ducaci贸: de did脿ctica de la m煤sica general i especialitzada, en funci贸 dels instruments i les agrupacions; de did脿ctica de la consci猫ncia i moviment corporal, i d鈥檕rganitzaci贸 educativa de centres de formaci贸 musical.

En la segona meitat dels estudis, la recerca i la innovaci贸 en educaci贸 musical adquireix un pes decisiu amb les assignatures de Pr脿cticum, Seminaris i Treball de fi de grau, de car脿cter professionalitzador, que et permetran integrar-te de manera esglaonada en la pr脿ctica professional.

Per a m茅s informaci贸, veure el pla d’estudis d’aquesta especialitat.

Professorat

El professorat que imparteix classes en aquesta especialitat 茅s divers, amb la finalitat de formar pedagogs i pedagogues musicals amb un ventall de compet猫ncies professionals complet i equilibrat. Cada quadrimestre el departament convida professionals en actiu de gran prestigi per entrar en contacte amb la pedagogia musical contempor脿nia i els camps de demanda professional de major actualitat.

Aragon猫s, Enric. Did脿ctica del llenguatge i l’expressi贸 musical II ; Organitzaci贸 i contextos educatius ; Pr脿cticum de pedagogia ; Gesti贸 de projectes comunitaris ; Objectius i reptes en la direcci贸 de centres ; Observaci贸 de centres ; Estrat猫gies d’ensenyament i aprenentatge de la m煤sica
脌vila Castells, Raimon. Formaci贸 corporal i comunicaci贸 I i II
Badal, Ferran. Did脿ctica del conjunt instrumental ; Practicum de Pedagogia ; Instruments polif貌nics a l’aula ; Seminari de Did脿ctica
Barbal, Margarida. Eines did脿ctiques de consci猫ncia corporal ; Formaci贸 corporal i comunicaci贸 I i II ; Practicum de Pedagogia; Seminari de Did脿ctica
Bes, Ruben. Did脿ctica de l’instrument ; Did脿ctica del llenguatge i l’expressi贸 musical ; Practicum de Pedagogia
Bonal, Ester. Desenvolupament professional ; M煤sica i comunitat
Carrasco, Elisenda. Did脿ctica del conjunt coral ; Formaci贸 vocal aplicada ; Practicum de Pedagogia
Casanova, Cori. Foniatria ; Formaci贸 vocal aplicada
Duque, Javier. Organitzaci贸 i contextos educatius ; Pedagogia sistem脿tica de la m煤sica ; Psicopedagogia ; Seminari d’investigaci贸 en educaci贸 musical
Fargas, Joan. Desenvolupament professional ; Organitzaci贸 i contextos educatius
Garc铆a, Luis. M煤sica, moviment i r铆tmica
G贸mez, Ignasi. Did脿ctica del llenguatge i l’expressi贸 musical ; Relaci贸 docent
Gonz谩lez, Laia. Did脿ctica General ; Pr脿cticum de Pedagogia
Kleiman, Vika. Formaci贸 corporal i comunicaci贸 I i II; M煤sica i dansa ; Practicum de Pedagogia
Mercadal, Melissa. Fonaments de la Musicoter脿pia
Mestre, Daniel. Formaci贸 vocal aplicada
Momblant, Ester. Formaci贸 corporal i comunicaci贸 I i II; Practicum de Pedagogia
Mora, Mireia. Formaci贸 corporal i comunicaci贸 ; Formaci贸 corporal i comunicaci贸 (cant) ; Practicum de Pedagogia ; Aspectes fisiol貌gics i psicol貌gics de la pr脿ctica interpretativa
Puig, Anna. Disseny de programes d’educaci贸 musical ; Pr脿cticum de Pedagogia
Vila, Llu铆s Casa帽as. Direcci贸 de cor secund脿ria; Formaci贸 vocal aplicada

I despr茅s del Grau鈥 qu猫?

Aquells estudiants que, un cop graduats, vulguin continuar els seus estudis a l’ESMUC, es poden matricular en un dels m脿sters i postgraus que ofereix l’Escola.

M脿sters d’aquesta especialitat

T铆tol acreditat per l’Ag猫ncia per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

Aqu Grau

Vols m茅s informaci贸 sobre l’especialitat?