Viure a Barcelona

Barcelona Imatgelliure (1)

Barcelona és una ciutat plena de vida, amb una intensa activitat cultural, comercial i esportiva: música, teatre, cine, dansa, òpera, exposicions, fires internacionals, botigues i centres comercials, galeries d’art, centres de disseny, etc. A més, es tracta d’un destí permanentment assolellat. Més informació a la pàgina web de l’Ajuntament.

Més informació sobre Barcelona

Si vols conèixer els primers temps de Barcino, amb dos mil anys d’antiguitat, has de passejar per les excavacions arqueològiques de la ciutat romana i admirar la solució tècnica que fa transcórrer el passeig sota els carrers i els monuments medievals.

Si et perds pel Barri Gòtic, hi podràs reviure l’ambient de la Barcelona medieval, al voltant de la catedral, del Palau Reial i dels edificis que avui encara són seu de les institucions de govern: l’Ajuntament de Barcelona i el Palau de la Generalitat de Catalunya. D’aquí pots arribar al barri de la Ribera, es troba el Museu Picasso i la basílica gòtica de Santa Maria del Mar, el Parc de la Ciutadella amb la seu del Parlament de Catalunya, el Zoològic i diversos museus. Allà mateix, vora la mar, hi ha la Barceloneta, barri mariner del segle XVIII, amb restaurants on podràs degustar especialitats marineres.

Passeja també per la Rambla, presidida pel Gran Teatre del Liceu, i admireu-hi les parades de flors, i els quioscs de diaris (se’n trobaran gairebé de tot el món), revistes i llibres. Dia i nit, la Rambla conserva un ambient únic i, si tens temps, veureu que la gent que hi passa canvia amb el pas de les hores. Rambla avall i als carrers laterals hi ha tota mena d’establiments de restauració.

Al segle XIX, la ciutat va viure una etapa de creixement, fruit de la industrialització aleshores floreixent. Els pobles de la rodalia van ser units pel modèlic pla urbanístic d’Idelfons Cerdà conegut com l’Eixample, ple de botigues i de galeries d’art. Val la pena passejar pel Passeig de Gràcia, on es troben les cases modernistes de la cruïlla del carrer d’Aragó i la “Pedrera”, casa de façana ondulada bastida per Gaudí. Eixample enllà apareix la Sagrada Família, grandiós i insòlit temple també de Gaudí i el Parc Güell, del mateix arquitecte, que no pots deixar de visitar.

Els barris senyorials, com el de Pedralbes, on s’alça un monestir gòtic tancat per una petita muralla, ocupen el peu de la serra de Collserola al cim de la qual –el Tibidabo- hi ha un parc d’atraccions al qual s’accedeix per mitjà del Tramvia Blau, relíquia del passat, i un funicular. A Montjuïc, l’altra muntanya de la ciutat, arran la mar, trobareu entre jardins museus interessants com la Fundació Miró i el Museu Nacional d’Art de Catalunya, les grans instal•lacions olímpiques – amb l’antic estadi i el Palau Sant Jordi -, un altre parc d’atraccions i el Poble Espanyol, amb la reproducció d’edificis típics de tot Espanya. El vell port ha estat renovat i s’ha convertit en un dels grans espais lúdics ciutadans, que té continuació, més enllà de la Barceloneta, amb les instal·lacions del port olímpic.

Catalunya

Catalunya és un país amb set milions d’habitants, una superfície actual de 32.000 km2, més de mil anys d’història i una cultura i una llengua pròpies que n’han anat configurant la personalitat. Els catalans hem estat sempre oberts a tothom. Ens agrada rebre als forasters, mostrar-los la nostra terra i que s’hi trobin com a casa. 

Més informació a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Moure’s per la ciutat

Informació general sobre el transport metropolità: www.tmb.net

  • Metro i Ferrocarrils de la Generalitat: Actualment Barcelona disposa de sis línies metro, que abracen un total de 86,6 quilòmetres a través de 123 estacions. Més informació sobre metro, autobusos i transports metropolitans.

  • Bus: Barcelona té una flota de més de 1000 autobusos que cobreixen més de 80 línies per a arribar a qualsevol zona de la ciutat. Més informació sobre metro, autobusos i transports metropolitans.

  • Tramvia: El transport amb tramvia s’està desenvolupant a Barcelona. Les quatre línies existents permeten accedir ràpidament a importants àrees industrials, centres comercials i zones residencials. Més informació.

  • Taxis: Barcelona compta amb una flota d’onze mil taxis, fàcilment identificables pels colors groc i negre.

  • Bicicletes: La bici és un mitjà diferent per a moure’s. La ciutat disposa de carrils bici i un servei públic de bicicletes, Bicing, que té com a principal finalitat cobrir els petits trajectes diaris que es fan per dins de la ciutat.

Allotjament

Barcelona Centre Universitari (BCU) és una entitat que té l’objectiu de facilitar tots aquells aspectes de la vida extraacadèmica de la comunitat universitària.

Les persones que vénen a l’Escola per estudiar o treballar poden comptar amb els serveis que ofereix el BCU. Entre aquests serveis destaquen la borsa i la gestió d’allotjament per a l’estudiant, personal docent i investigador forà. El BCU també compta amb una guia de serveis per gaudir plenament de l’àmplia oferta cultural d’oci de BCN.


Residència Onix és a pocs metres de l’Esmuc (C. Sardenya 101)

Reserves: frontdesk@residenciaonix.com / 932 666 100

Els/les estudiants de l’Esmuc que contractin una estada superior a tres mesos gaudeixen d’un descompte del 15% sobre l’import de la matrícula de l’allotjament que hagin d’abonar en cada cas. Per estades curtes, tenen un descompte del 7% sobre la tarifa oficial aplicable. En tots els casos, cal que la reserva s’efectuï directament a la central de reserves de la Residència Onix.


The Student Hoteldisposa de dos allotjaments a la ciutat:

  • TSH Campus Barcelona Marina – C. Sancho de Ávila 22
  • TSH Campus Barcelona Poble Sec – Av. Paral·lel 101

Reserves: reservations@thestudenthotel.com / 932 178 812

Els/les estudiants de l’Esmuc gaudeixen d’un descompte del 33% sobre la matrícula de l’allotjament. Aquest import oscil·la entre 295€ i 440€, depenent de la durada de l’estada.