Direcció

Esp Direccio

L’especialitat de Direcció forma professionals altament qualificats en l’àmbit de la direcció de cor i d’orquestra, preparats per treballar un repertori ampli i divers des del punt de vista històric i estètic, amb capacitat de lideratge i comunicació, i coneixedors de les possibilitats que brinda la tecnologia. Aprofundeix en la interpretació d’obres de llenguatges musicals i tècniques instrumentals clàssiques i contemporànies, així com en diversitat de gèneres, formats i tendències musicals. Aquesta titulació contempla una especialització en Direcció de cor o Direcció d’orquestra a 4t curs.

Quines sortides té aquesta especialitat?

En finalitzar el grau en l’especialitat de Direcció podràs exercir professionalment en diversitat de contextos, dirigint cors, grups instrumentals i orquestres, tant si es tracta de música de concert com d’un espectacle escènic.

Els coneixements teòrics i analítics adquirits en aquesta especialitat et facilitaran també l’accés a estudis de postgrau i altres camps com el món editorial o la crítica musical.

En què consisteixen els estudis?

Els continguts bàsics d’aquesta especialitat són:

  • Tècniques de direcció de cor i orquestra.

  • Desenvolupament d’habilitats auditives, lectores, instrumentals i analítiques.

  • Coneixement del repertori i de les possibilitats tècniques i interpretatives dels mitjans vocals o instrumentals corresponents en cada cas.

Els estudis potencien un perfil de professional de la direcció prou ampli pel fet que, al llarg de l’especialitat, es treballa tant la direcció de cor com la d’orquestra. Com a estudiant et formaràs també per a l’exercici de l’anàlisi i del pensament musicals, i disposaràs d’una sòlida formació metodològica i humanística que t’ajudarà en la tasca d’investigació afí a l’exercici de la teva professió.

Per a més informació, veure el pla d’estudis d’aquesta especialitat.

Professorat

L’escola t’ofereix la possibilitat de treballar amb professorat altament qualificat en el camp de la direcció musical i, paral·lelament, de participar en activitats i classes magistrals, ampliant així al màxim les teves oportunitats formatives. També facilita les pràctiques de direcció mitjançant col·laboracions amb cors, grups, orquestres, temporades de concerts i institucions interessades en la realització d’activitats conjuntes que puguin ser d’utilitat des d’un vessant pedagògic i professional.

Paul Poletti
Albert Guinovart
Karst de Jong
Joaquim Rabaseda
Salvador Brotons
Jordi Mora
Johan Duijck
Josep Vila
Ferran Conangla
Enric Giné
Perfecto Herrera
Joan Sanmartí
Carles Ill
Josep Pujol
Joan Gay
Gianni Ginesi
Marc Heilbron
Horacio Curti
Núria Sempere
Xavier Fina
Ester Bonal
Rolf Bäcker
Luca Chiantore
Paul Poletti
Joan Grimalt
Josep Margarit
Fèlix Pastor
Manel Ribera
Josep Baucells
Aureliano Cattaneo
Josep Margarit
Fèlix Pastor
Eduard Resina
Josep Rio-Pareja
Daniel Mestre
Pep O’Callaghan
Rosa Urtasun
Arnau Bataller
Salvador Brotons
Albert Guinovart
Christophe Havel
Mauricio Sotelo
Bernat Vivancos
Manel Rodeiro
Fèlix Pastor
Sofía Martínez
Anna Costal
Rubén López Cano
Thomas Noll
Ferran Conangla
Enric Giné
Pere Casulleras
Eduard Resina
Arnau Bataller

I després del Grau… què?

Aquells estudiants que, un cop graduats, vulguin continuar els seus estudis a l’ESMUC, es poden matricular en un dels màsters i postgraus que ofereix l’Escola.

Aqu Grau

Vols més informació sobre aquesta especialitat?