Preparació per a les proves d’accés

L’ESMUC ha dissenyat diverses activitats que tenen com a finalitat facilitar la realització de les proves d’accés a les persones interessades en cursar estudis de grau al nostre centre.

Jornada d’orientació a l’especialitat

L’Escola Superior de Música de Catalunya ha dissenyat una jornada d’acompanyament i orientació per a l’alumnat que el proper curs estigui interessat en estudiar alguna de les especialitats del Grau de música que ofereix l’Esmuc.

Aquesta jornada consisteix en unes sessions de treball i col·loqui amb el professorat del centre.

Curs d’orientació per a les proves d’accés

Aquest curs està dissenyat per a totes les persones interessades en estudiar el grau a l’ESMUC i que, per tant, tinguin previst presentar-se a les proves d’accés. Té com a objectiu principal donar pautes i estratègies per a la realització dels exercicis escrits de la Part A de les proves d’accés i està disponible en els quatre àmbits / estils en els quals es realitzen aquests exercicis (Clàssica i Contemporània i Tradicional, Jazz i Música Moderna, Música Antiga i Flamenco).

Simulacre de proves d’accés (2023)

Amb l’objectiu de proporcionar elements d’orientació als futurs i les futures candidates que tinguin la intenció de realitzar les proves d’accés al grau de música a l’ESMUC, l’Escola ofereix una simulació de diferents exercicis tant de la part A com de la part B.

Els exercicis es realitzen en les mateixes condicions que en les proves d’accés. Posteriorment es pot consultar online la nota resultant de la correcció i un breu comentari orientatiu sobre cada exercici realitzat.

Simulacre d’exercicis de la Part A

Dissabte 28 de gener de 2023, de 8.30 a 14 h.

Exercicis de la part A completa:

  • Dictat melòdic-rítmic;
  • Dictat polifònic;
  • Anàlisi auditiva;
  • i Anàlisi de partitura.

Exercicis de la part A abreujada: Dictat a dues veus i Anàlisi de partitura, en les opcions de:

  • Clàssica i contemporània / música tradicional catalana – instruments de la cobla
  • Jazz i música moderna
  • Música antiga
  • Flamenco
  • Música tradicional catalana – Instruments de la música d’arrel (acordió diatònic, cornamusa i gralla)

Simulacre d’exercicis específics de la Part B

Dissabte 28 de gener de 2023, a partir de les 16 h.

Exercicis específics (Especialitats no instrumentals i Pedagogia): els horaris definitius es publicaran cinc dies abans de la realització del simulacre.

ATENCIÓ: per a la realització dels exercicis d’Anàlisi auditiva, Dictats i Reconeixement auditiu és imprescindible utilitzar un telèfon mòbil que pugui connectar amb la Wi-Fi i auriculars. Assegura’t que la bateria està ben carregada!

La inscripció pot ser només de la Part A o d’ambdues parts.

Termini d’inscripció: 9 gener 2023 a 20 gener 2023.
Preus* Part A: 80 €; Parts A i B: 100 €
Pagament fins al 20 de gener de 2023.

* En cas de bonificació per família nombrosa, monoparental o altres causes, cal presentar fotocòpia de la documentació acreditativa a Secretaria Acadèmica o per correu electrònic (a: bustiasimulacre@esmuc.cat). El termini per fer-ho acaba al 20 de gener.

A partir del 13 de febrer podràs consultar els resultats dels exercicis i un comentari dels correctors. Per fer-ho, hauràs d’accedir amb el DNI i la contrasenya creada en el moment de la inscripció.