Espais

L’ESMUC està situada al nou centre urbà de la Plaça de les Glòries, junt al Teatre Nacional de Catalunya i a pocs metres del Mercat dels Encants i del Museu del Disseny de Barcelona. Compartim seu amb L’Auditori i el Museu de la Música de Barcelona, en un gran centre musical de 40.000 m² obra de l’arquitecte Rafael Moneo.

L’edifici va ser construït entre els anys 1990 i 1999 en un terreny que ocupa dues illes de l’Eixample. Es reconeix de seguida pel seu aspecte sobri i compacte, per la retícula de formigó que es repeteix al llarg de la façana i els panells d’acer que li confereixen el seu característic color rovell. La part central de la construcció se sustenta damunt de columnes, formant un passatge que permet travessar l’edifici sense haver-lo de circumdar. En aquest espai trobem també la Llanterna, un monumental cub de vidre decorat per Pablo Palazuelo que actua com a atri i autèntic cor de l’edifici.

A l’interior de l’ESMUC retrobem l’estructura de formigó present a la façana i un revestiment de fusta d’auró que transmet calidesa i lluminositat a tots els espais. Les aules estan aïllades acústicament i compten amb l’equipament i l’instrumental necessari per garantir la qualitat de la docència.

Detall de la façana de l'edifici de l'ESMUC
  • Reserva, cessió i lloguer d’espais: espais@esmuc.cat


Sala d’orquestra

Aula Orquestra 2
Aula Orquestra 4
Aula Orquestra P
Aula Orquestra 5
Aula Orquestra 3
Aula Orquestra 1

Aula de cor

Aula Cor 3
Aula Cor 2
Aula Cor P
Aula Cor 1
Aula Cor 4