Cicles i col·laboracions

Entre les activitats regulars de l’ESMUC, els cicles de concerts ofereixen a l’alumnat la millor eina per adquirir experiència davant del públic, en condicions i amb un nivell d’exigència propis de la pràctica professional.

Dins de la programació estable de l’Escola s’inclouen cicles com els Grans Conjunts, els Dimarts Toca Esmuc, les Jam sessions dels dimecres o els diversos cicles de música antiga. L’alumnat d’interpretació participa regularment en encontres amb bandes professionals, així com en la Camerata que el Quartet Casals organitza dos cops l’any a l’ESMUC.

Finalment, no oblidem que els i les estudiants de Grau i Màster d’Interpretació i Direcció finalitzen els seus estudis amb un concert final obert al públic.

Cicles estables de l’ESMUC

Grans Conjunts 1x1

Grans Conjunts

El cicle dels Grans Conjunts de l’ESMUC coincideix amb el final dels períodes lectius, quan les formacions de l’Escola mostren el fruit del seu treball.

Logo Dimarts Toca Esmuc

Dimarts toca ESMUC

Un cicle estable que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que conviuen dins l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Esmuc Jam 2022 2023 (1)

ESMUC Jam

L’ESMUC Jam és el punt de trobada de músics que volen compartir el talent, la intuïció i l’espontaneïtat pel plaer de tocar junts.

Cicle Concerts Finals Esmuc

Concerts finals

Estudiants de l’ESMUC de les especialitats d’Interpretació i de Direcció mostren les competències assolides al llarg del curs en un concert final de la seva especialitat.

Principals col·laboracions

Un Cafè Amb Notes D'antiga

Museu de la Música

La proximitat que comparteixen l’ESMUC i el Museu de la Música ha propiciat una col·laboració estreta i perllongada en el temps, especialment en l’àmbit de la música antiga, amb cicles de concerts com el “Cafè amb notes d’Antiga”.

Rosassa

Església del Pi

Gran part del fons musical que s’interpreta en el cicle “Vespres d’Antiga” a Santa Maria del Pi prové de l’Arxiu Parroquial de la Basílica. Gràcies a aquesta col·laboració, es recupera un patrimoni que d’altra manera quedaria dormint a les prestatgeries.

Goethe

Goethe-Institut Barcelona

El Goethe-Institut Barcelona acull un cicle de concerts amb la participació dels alumnes del Màster de Lied i del Barcelona Jazz Master. En el marc d’aquesta cooperació, l’alumnat de l’ESMUC té accés a descomptes en els cursos d’alemany.

Jazz A La Pedrera

La Pedrera

La Pedrera col·labora amb l’ESMUC amb una programació de jazz i música moderna que dona veu al talent emergent de la ciutat. Els concerts es fan durant els vespres d’estiu en un entorn tan màgic com el terrat de la Pedrera.

Museu Mares

Museu Frederic Marès

L’intercanvi de coneixement entre el Museu Marès i l’ESMUC, dues institucions al servei de l’art i la cultura, te com a resultat un cicle de concerts de petit format, on els objectes de les col·leccions estableixen un diàleg amb la música.