Cicles i col·laboracions

Entre les activitats regulars de l’ESMUC, els cicles de concerts ofereixen a l’alumnat la millor eina per adquirir experiència davant del públic, en condicions i amb un nivell d’exigència propis de la pràctica professional.

Dins de la programació estable de l’Escola s’inclouen cicles com els Grans Conjunts, els Dimarts Toca Esmuc, les Jam sessions dels dimecres o els diversos cicles de música antiga. L’alumnat d’interpretació participa regularment en encontres amb bandes professionals, així com en la Camerata que el Quartet Casals organitza dos cops l’any a l’ESMUC.

Finalment, no oblidem que els i les estudiants de Grau i Màster d’Interpretació i Direcció finalitzen els seus estudis amb un concert final obert al públic.

Cicles estables de l’ESMUC

Grans Conjunts 1x1

Grans Conjunts

El cicle dels Grans Conjunts de l’ESMUC coincideix amb el final dels períodes lectius, quan les formacions de l’Escola mostren el fruit del seu treball.

Logo Dimarts Toca Esmuc

Dimarts toca ESMUC

Un cicle estable que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que conviuen dins l’Escola Superior de Música de Catalunya.

Esmuc Jam 2022 2023 (1)

ESMUC Jam

L’ESMUC Jam és el punt de trobada de músics que volen compartir el talent, la intuïció i l’espontaneïtat pel plaer de tocar junts.

Cicle Concerts Finals Esmuc

Concerts finals

Estudiants de l’ESMUC de les especialitats d’Interpretació i de Direcció mostren les competències assolides al llarg del curs en un concert final de la seva especialitat.

Principals col·laboracions

Un Cafè Amb Notes D'antiga

Museu de la Música

La proximitat que comparteixen l’ESMUC i el Museu de la Música ha propiciat una col·laboració estreta i perllongada en el temps, especialment en l’àmbit de la música antiga, amb cicles de concerts com el “Cafè amb notes d’Antiga”.

Rosassa

Església del Pi

Gran part del fons musical que s’interpreta en el cicle “Vespres d’Antiga” a Santa Maria del Pi prové de l’Arxiu Parroquial de la Basílica. Gràcies a aquesta col·laboració, es recupera un patrimoni que d’altra manera quedaria dormint a les prestatgeries.

Goethe

Goethe-Institut Barcelona

El Goethe-Institut Barcelona acull un cicle de concerts amb la participació dels alumnes del Màster de Lied i del Barcelona Jazz Master. En el marc d’aquesta cooperació, l’alumnat de l’ESMUC té accés a descomptes en els cursos d’alemany.

Jazz A La Pedrera

La Pedrera

La Pedrera col·labora amb l’ESMUC amb una programació de jazz i música moderna que dona veu al talent emergent de la ciutat. Els concerts es fan durant els vespres d’estiu en un entorn tan màgic com el terrat de la Pedrera.

Museu Mares

Museu Frederic Marès

L’intercanvi de coneixement entre el Museu Marès i l’ESMUC, dues institucions al servei de l’art i la cultura, té com a resultat un cicle de concerts de petit format, on els objectes de les col·leccions estableixen un diàleg amb la música.

1

Institut Français

La col·laboració de l’Institut Français i l’Escola Superior de Música de Catalunya ha facilitat una activitat oberta dedicada a la música en totes les seves formes i que tindrà lloc el 20 de juny, dia internacional de la música. També cada curs l’Institut Français i l’ESMUC col·laboren en la presentació d’una nova proposta del FEMJAZZ, un concert femení i europeu per celebrar el Dia d’Europa. 

2

Universitat de Barcelona

La Nit de la Música a la Universitat de Barcelona és una marató musical de 6 hores de durada que té lloc a diferents espais de la UB amb la participació d’alumnat de l’ESMUC, a més d’altres estudiants de les escoles superiors de música de Barcelona. També cada curs, la Universitat de Barcelona i l’ESMUC col·laboren en l’organització d’un Cicle de Música al Paranimf de l’Edifici Històric de la universitat.

Muhba (1)

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i l’Escola Superior de Música de Catalunya organitzen la jornada d’estudi “La música a Barcelona en temps convulsos: de la Gloriosa a la I República, 1868-1874” en col·laboració amb el Grup de Recerca en Estudis Culturals i Musicals (GRECUM) de l’ESMUC. També s’organitza el cicle de concerts Música, Ràdio, Barcelona, que tindrà lloc al Park Güell, els dijous d’estiu, a les 20.30 h, amb la col·laboració de l’ESMUC. El cicle, acompanyat també de projeccions cinematogràfiques i itineraris pel recinte converteixen el Park en un dels grans centres de l’estiu barceloní. L’entrada als concerts és gratuïta amb reserva prèvia.

Jam Session 1 1 2048x1152 (1)

Festival Jam Sessions

l’Escola Superior de Música de Catalunya participa en el Festival de Jam Sessions de Sant Vicenç dels Horts, en la que ja és la seva 15a edició. A través del departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i Arrel, l’ESMUC col·labora amb el festival des de la seva primera edició en 2010. Enguany, el certamen tindrà lloc al llarg de tres dies, els dissabtes 6, 13 i 20 de juliol. 

Blanc