Composició

Esp Composicio


L’especialitat de Composició té com a objectiu formar professionals altament qualificats en l’àmbit de la creació musical, coneixedors de la diversitat de possibilitats al seu abast, posseïdors d’una estètica i un llenguatge propis, i preparats per treballar amb aquells formats, mitjans, gèneres i contextos creatius necessaris i habituals a l’hora de satisfer les demandes professionals.

Els estudis proporcionen un complet domini de les estructures musicals en tots els seus aspectes, teòrics i pràctics, i capaciten per escriure i adaptar música per a diferents contextos i formacions, amb una personalitat artística ben definida però susceptible d’evolució. Com a estudiant, assoliràs un coneixement ampli de les possibilitats que brinda la tecnologia, i seràs capaç d’adequar-te a les exigències o requisits propis de diferents mitjans, inclosos els projectes escènics i audiovisuals. També et formaràs per a l’exercici de l’anàlisi musical i del pensament crític sobre el fet creatiu, i adquiriràs una sòlida formació metodològica i humanística que t’ajudarà en la tasca d’investigació i experimentació musical.

Quines sortides té aquesta especialitat?

Com a graduat o graduada de Composició podràs dur a terme l’exercici professional de la creació musical en diversitat de contextos, com ara:

  • Música per a concert per a diferents formacions instrumentals.

  • Música per a ballet, teatre, cinema, ràdio o televisió.

  • Instal·lacions sonores.

  • Música per a web, videojocs o publicitat.

Els coneixements teòrics i analítics adquirits et facilitaran l’accés a estudis de postgrau i altres camps com el món editorial o la crítica musical.

En què consisteixen els estudis?

Les matèries obligatòries inclouen assignatures com:

  • Tècniques de composició instrumental clàssiques i contemporànies.

  • Introducció a tècniques de composició amb ordinadors i sons electrònics.

  • Composició per a cinema o mitjans audiovisuals diversos.

  • Composició de música per a d’altres estils o formats, com ara jazz o música per a cobla.

Els estudis de composició no estan dividits en itineraris o modalitats. A partir dels continguts bàsics mencionats, pots fer un itinerari propi d’acord amb les teves tendències i preferències estètiques, tècniques o estilístiques, i amb un major grau d’especialització en aspectes concrets, mitjançant la tria de les assignatures optatives i del professor/a de composició individual. Aprendràs a escriure per a formacions instrumentals diverses (cambra, cor i orquestra), mitjans electroacústics i audiovisuals, i diferents aplicacions de la creació musical actual (concert, dansa, teatre, cinema, televisió, instal·lacions sonores…).

L’Escola facilita l’estrena, la interpretació i també l’enregistrament dels treballs i composicions dels estudiants com una eina imprescindible per a l’aprenentatge i desenvolupament dels estudis.

Professorat

En aquesta especialitat es reuneix professorat qualificat i diversificat pel que fa a estètiques, estils, tècniques, mitjans i enfocaments en el món de la creació musical. Sovint es conviden professors visitants de reconegut prestigi internacional per impartir classes i seminaris i així facilitar el contacte amb diferents corrents del pensament creatiu contemporani.

Título acreditado por la Agencia para la Calidad del Sistema Universitario de Cataluña.
Ts Musica Esmuc Ca

Vols més informació sobre aquesta especialitat?