Composició

Esp Composicio

L’especialitat de Composició té com a objectiu formar persones professionals altament qualificades en l’àmbit de la creació musical, coneixedores de la diversitat de possibilitats al seu abast, posseïdors d’una estètica i un llenguatge propis, i preparats per treballar amb aquells formats, mitjans, gèneres i contextos creatius necessaris i habituals a l’hora de satisfer les demandes professionals.

Els estudis proporcionen un complet domini de les estructures musicals en tots els seus aspectes, teòrics i pràctics, i capaciten per escriure i adaptar música per a diferents contextos i formacions, amb una personalitat artística ben definida però susceptible d’evolució. Com a estudiant, assoliràs un coneixement ampli de les possibilitats que brinda la tecnologia, i seràs capaç d’adequar-te a les exigències o requisits propis de diferents mitjans, inclosos els projectes escènics i audiovisuals. També et formaràs per a l’exercici de l’anàlisi musical i del pensament crític sobre el fet creatiu, i adquiriràs una sòlida formació metodològica i humanística que t’ajudarà en la tasca d’investigació i experimentació musical.

Quines sortides té aquesta especialitat?

Com a graduat o graduada de Composició podràs dur a terme l’exercici professional de la creació musical en diversitat de contextos, com ara:

  • Música per a concert per a diferents formacions instrumentals.

  • Música per a ballet, teatre, cinema, ràdio o televisió.

  • Instal·lacions sonores.

  • Música per a web, videojocs o publicitat.

Els coneixements teòrics i analítics adquirits et facilitaran l’accés a estudis de postgrau i altres camps com el món editorial o la crítica musical.

En què consisteixen els estudis?

Les matèries obligatòries inclouen assignatures com:

  • Tècniques de composició instrumental clàssiques i contemporànies.

  • Introducció a tècniques de composició amb ordinadors i sons electrònics.

  • Composició per a cinema o mitjans audiovisuals diversos.

  • Composició de música per a d’altres estils o formats, com ara jazz o música per a cobla.

Els estudis de composició no estan dividits en itineraris o modalitats. A partir dels continguts bàsics mencionats, pots fer un itinerari propi d’acord amb les teves tendències i preferències estètiques, tècniques o estilístiques, i amb un major grau d’especialització en aspectes concrets, mitjançant la tria de les assignatures optatives i del professor/a de composició individual. Aprendràs a escriure per a formacions instrumentals diverses (cambra, cor i orquestra), mitjans electroacústics i audiovisuals, i diferents aplicacions de la creació musical actual (concert, dansa, teatre, cinema, televisió, instal·lacions sonores…).

L’Escola facilita l’estrena, la interpretació i també l’enregistrament dels treballs i composicions dels estudiants com una eina imprescindible per a l’aprenentatge i desenvolupament dels estudis.

Per a més informació, veure el pla d’estudis d’aquesta especialitat.

Professorat

En aquesta especialitat es reuneix professorat qualificat i diversificat pel que fa a estètiques, estils, tècniques, mitjans i enfocaments en el món de la creació musical. Sovint es conviden professors/es visitants de reconegut prestigi internacional per impartir classes i seminaris i així facilitar el contacte amb diferents corrents del pensament creatiu contemporani.

I després del Grau… què?

L’alumnat que, un cop graduat, vulgui continuar els seus estudis a l’ESMUC, es pot matricular en un dels màsters o postgrau que ofereix l’Escola.

Màsters d’aquesta especialitat

Aqu Grau

Vols més informació sobre aquesta especialitat?

    DADES PERSONALS