Estudiar a l’ESMUC (Erasmus+)

Aula Orquestra 5

Si vols fer mig any o un curs acadèmic a l’ESMUC, primer has d’adreçar-te a l’Oficina de Relacions Internacionals de la teva institució i t’informaran de tots els tràmits a seguir. Per la nostra banda, tingues en compte que totes les sol·licituds s’han de fer a travès de MOBILITY. La teva institució t’informarà si has estat acceptat. 
 
Si no hi ha un acord bilateral establert, l’Oficina Internacional de la teva institució s’encarregarà de la sol·licitud Erasmus i altres tràmits previs per establir un acord entre ambdues institucions. 

Sol·licitud Erasmus pas a pas

Totes les sol·licituds s’han de presentar a través de MOBILITY. 
 
Quan facis la teva sol·licitud, has de consultar el pla d’estudis per decidir quines assignatures vols cursar. És important que estableixis l’assignatura i el període que t’interessa. Més endavant, serà impossible modificar les decisions individuals de les assignatures, i algunes assignatures col·lectives podrien quedar tancades en arribar al màxim d’alumnes. 
 
Consulta el calendari acadèmic per conèixer els períodes lectius. 
 
La realització de les assignatures es confirmarà amb l’aprovació de les matèries sol·licitades al teu Learning Agreement, que se’t retornarà abans de l’inici de la teva estada. Si alguna de les assignatures s’ha de modificar posteriorment, i això és possible, aquesta modificació s’ha de reflectir necessàriament en el Learning Agreement original, que també ha d’acceptar la seva institució d’origen. 

Documentació requerida 

 • Curriculum Vitae 

 • Carta de motivació 

 • Butlletí de notes i/o certificat d’estudis anteriors 

 • Còpia escanejada de la pàgina del passaport amb la fotografia 

 • Portfoli, arxius de vídeo o de so  

Termini d’inscripció

Si us plau, comproveu el termini de presentació de sol·licituds ERASMUS a la vostra oficina Internacional. Podria diferir de la data límit fixada per l’ESMUC que és el 28 de febrer tant pel semestre d’hivern com d’estiu del curs següent. 

Avaluació i decisions finals

Les sol·licituds completes presentades a través del sistema de sol·licitud en línia s’enviaran per a la seva avaluació al departament en qüestió. Tingues en compte que no s’acceptarà cap sol·licitud fora de termini. La decisió final la pren el Cap del Departament, i es basa en la qualitat de la sol·licitud i la disponibilitat de places d’estudi i professorat adequat. 

Llengua d’ensenyament

El català és la principal llengua d’ensenyament de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Per tal de poder seguir correctament totes les classes, volem avançar recursos per a l’alumnat que no coneix l’idioma per facilitar la seva integració. Consulta el Curs de català i Recursos Lingüístics de l’ESMUC. 

Sistema de Qualificacions

A l’ESMUC realitzaràs exàmens i treballs individuals o en grup (segons les necessitats de cada Curs). El sistema d’avaluació es descriu detalladament en el Pla Docent de cada assignatura. 
 
El rendiment de l’estudiant s’avalua mitjançant una escala de qualificació de 0 a 10 punts, on 10 correspon al 100% dels continguts acadèmics de l’assignatura. Les notes van de l’1 al 10. Cal un 5 per aprovar qualsevol de les assignatures. 

 • Matrícula d’Honor: distinció especial (El nombre d’estudiants elegibles per a aquesta nota sol estar limitat per llei a menys del 5% per a una avaluació determinada, o, en grups reduïts, a 1 estudiant de cada 20. 

 • 9–10 sobre 10:  Excel·lent 

 • 7–8.9 sobre 10:  Notable 

 • 5–6.9 sobre 10: Aprovat 

 • 0–4.9 sobre 10: Suspès 

Viu l’ESMUC

Des que l’Oficina Erasmus t’hagi donat d’alta com a estudiant de l’ESMUC, tindràs accés als mateixos serveis i activitats que la resta d’estudiants. 

 • Participar en els Grups Institucionals estables (Orquestra Simfònica, Cobla, Big Band, Formació de Música Antiga, etc.) en les mateixes condicions que la resta d’alumnes. 

 • Participar en grups de cambra si hi ha disponibilitat. 

 • Utilitzar els serveis del fons d’instruments, la biblioteca i l’oficina audiovisual. 

 • Accedeix a La meva Esmuc (una web restringida als estudiants). 

 • Assistiu als cursos, xerrades i masterclass programats. 

 • Demaneu entrades gratuïtes o amb descompte per als concerts que ofereixen aquesta possibilitat als alumnes de l’ESMUC. 

 • Reserveu aules per estudiar, fins i tot el cap de setmana i els festius. 

Contacte

Per a qualsevol dubte o suggeriment podeu escriure a:

Més informació sobre el programa Erasmus+ 

Ue Comission Erasmus