Barcelona Fiddle Congress

Veure vídeos d’edicions anteriors

Des de l’any 2013, l’ESMUC organitza el Barcelona Fiddle Congress, una trobada que vol consolidar un espai de debat al voltant dels instruments de corda fregada dins la tradició musical popular. El congrés ha assolit un èxit de convocatòria en totes les seves edicions.

Fiddle és la paraula amb què els anglosaxons es refereixen al violí en l’àmbit folclòric. El Barcelona Fiddle Congress ha donat a conèixer altres formes de tocar els instruments de corda. Un projecte que assumeix l’ESMUC com a mostra del seu compromís amb una educació musical que abraça tots els estils.

L’ampli programa d’activitats inclou conferències, debats, classes magistrals, tallers, concerts i mostres d’expositors de luthiers.

  • Masterclasses

  • Tallers

  • Concerts

  • Luthiers

#Fiddle2022

Fiddle Logo

Els dies 1, 2 i 3 de juliol de 2022 va tenir lloc la quarta edició del Barcelona Fiddle Congress, amb professors de la talla d’Asier Suberbiola, Coloma Bertrán, Stanislaw Slowiński, Natalie Haas i Galen Fraser, entre d’altres. Les activitats i els concerts es van dur a terme a les aules de l’ESMUC i a institucions amigues. Els instruments interpel·lats a participar són el violí, la viola, el violoncel i el contrabaix.

Després de dos anys de cancel·lació per la pandèmia, aquesta edició ha consolidat la trobada i corrobora l’existència d’un públic interessat en els instruments de corda fregada dins de la tradició musical popular. Els tres concerts oberts al públic que hi havia previstos han omplert els seus respectius espais, destacant la presència de més de 500 persones a la gran actuació a l’aire lliure que va oferir l’alumnat i el professorat del congrés al Parc Güell.

Fiddle Pro

Fiddle Pro es un espai per a professionals, proveïdors, tècnics i botigues d’instruments musicals. Durant el congrés hi ha luthiers que mostren els seus instruments, productes i serveis.

Gonzalo Piarrette Esmuc
Gonzalo Piarrette

Violinista. Centrat en la construcció de nous instruments, busca crear obres amb personalitat pròpia. Té un taller a Alemanya.

Web

Sergio Chanquia Esmuc
Sergio Chanquia

Es gradua com a Luthier a l’escola de lutheria Bele de Bilbao. A París comença la seva formació com a archetier a l’atelier S. Raffin, perfeccionant-se en restauració i fabricació d’arcs. El 2020 obre el seu propi atelier.

Web

Iñaki Arguiñarena Esmuc
Iñaki Arguiñarena

Comença a construïr guitarres clàssiques a la Escuela de Artes y Artesanías Pedro Figari (Montevideo) i acaba obrint Arginarena Dellepiane Luthier a Navarra.

Web

Kepa Rubio Esmuc
Kepa Rubio

Va cursar els estudis a l’Escola de Lutheria de Bilbao i des de llavors construeix instruments de corda fregada en un petit poble d’Àlaba. Especialitzat en violins, violes, violoncels, i quintons (violins de cinc cordes).

Ubicació

Entitats col·laboradores:

Logos Collaboradores