Formació

Inicia els estudis musicals a la seva ciutat i posteriorment a l’Escolania de Montserrat, sota la direcció d’Ireneu Segarra, i als conservatoris de Badalona i de Barcelona (violí i piano).

Paral·lelament estudia cant i música de cambra i es llicencia en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona.

També assisteix a cursos de direcció coral amb Manuel Cabero, Pierre Cao i Lászlo Heltay i de direcció orquestral amb Antoni Ros-Marbà.

El 1997 es trasllada a Viena on cursa estudis de direcció al Konservatorium der Stadt Wien amb els professors Reinhard Schwarz i Georg Mark. Es gradua amb les màximes qualificacions dirigint al Konzerthaus vienès l’Orquestra Simfònica de Bratislava, amb obres d’Elgar i Montsalvatge.

Enregistraments

Ha enregistrat diversos discs, entre els quals destaca un CD per a Columna Música amb el Cor de Cambra Fòrum Vocal, del qual n’ha estat director titular. També ha gravat per a les ràdios austríaca i sud-africana i per a RNE-Radio Clásica i Catalunya Música.

Trajectòria

L’any 2002 es trasllada a Sud-Àfrica, on assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus. A Sud-Àfrica debuta com a director d’òpera amb La Traviata i dirigeix diversos concerts simfònics al capdavant de la Cape Philharmonic Orchestra. També participa com a assistent de direcció a la històrica producció de Fidelio a la presó de Nelson Mandela a Robben Island i és invitat a formar part del jurat en diversos concursos corals a Ciutat del Cap, Pretòria i Durban.

La temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i hi torna en les darreres temporades amb La Bohème, Il Trovatore i l’Elisir d’Amore. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu i també va ser director de la seva Jove Companyia d’Òpera, amb la qual va dirigir òperes de Salieri, Mozart, Bizet, Von Suppé, Toldrà, Donizetti, Puccini, Menotti i Rossini.

A Viena dirigeix diverses formacions corals i instrumentals i és membre de l’Arnold Schoenberg Chor, amb el qual participa com a assistent de direcció en diverses produccions sota la direcció d’Erwin Ortner, Claudio Abbado o Nikolaus Harnoncourt. És convidat a dirigir el European Youth Singers a Praga, la Camerata Musica Wien a Àustria i funda el Cor Exaudio i la Camerata Gaudí, amb qui actua en diversos festivals de Catalunya.

Ha estat director titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans (2004-2006), director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2005-2011),  director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada (2005-2012) i des de la temporada 2013-14 de la Coral Càrmina.
Allí ha dirigit el seu Conjunt del s. XX, el Conjunt de Música Antiga o l’Orquestra Simfònica i ha estat director musical del Taller d’Òpera en produccions d’òperes de Mozart, Britten, Donizetti, Händel, i en la recuperació històrica de l’òpera “Titaina” d’Enric Morera al TNC.

És convidat a dirigir en diverses ocasions l’Orquesta Ciudad de Granada a l’Auditorio Manuel de Falla, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i l’Orquestra Terrassa 48 al Palau de la Música Catalana o darrerament l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, l’Orquestra de Girona, Orquestra Barroca de Barcelona o l’Orquestra Barroca Catalana, entre altres cors i orquestres, o en les temporades d’òpera del Teatre Principal de Palma i el Teatre Principal de Maó. Cal destacar també el seu debut al capdavant de la Cobla Mediterrània al Festival Pau Casals i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Percussions de Barcelona a l’Auditori de Barcelona i al Festival de la Porta Ferrada.

El seu compromís amb la música contemporània l’ha dut a encarregar i estrenar obres de compositors com Bernat Vivancos, Albert Carbonell, Xavier Pagès Corella, Josep M. Guix, Carles Prat, Concepció Ramió o Joan Magrané.

Des del 2012 dirigeix regularment l’Orquestra Terres de Marca en diversos concerts a la seva ciutat natal i al Festival de Música de Sant Pere de Roda. També és convidat a participar com a director en diversos cursos i festivals nacionals i internacionals, com el Curs Internacional de Música de Cervera, el Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona o el Festival Europa Cantat a Torí (Itàlia) i Pécs (Hongria) o Buenos Aires (Argentina) i Pequín (Xina). Darrerament ha estat convidat a Colòmbia per l’Orquesta Filarmónica de Bogotá a dirigir el seu Coro Filarmónico Juvenil i a impartir classes magistrals per a directors.

Ha estat director musical al Gran Concert per a les persones refugiades que va tenir lloc al Palau Sant Jordi el febrer de 2017 al capdavant de la Coral Càrmina, l’Orquestra Simfònica de l’Esmuc, la Fura dels Baus i reconeguts artistes i ha estat director artístic del Concert d’Homenatge al P. Ireneu Segarra que va tenir lloc el 19 de novembre de 2017 al Palau de la Música Catalana, on va dirigir l’estrena absoluta de la Suite “Juguem Cantant” d’Adrià Barbosa al capdavant de l’Orquestra Simfònica d’Antics Escolans i de 400 infants de tot Catalunya i les Illes.

Des del 2020 és cap de l’Equip Tècnic de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) i assessor artístic del World Youth Choir.