Salvador Brotons

Departament de Música Clàssica i Contemporània

sbrotons@esmuc.cat

Direcció i pràctiques d’orquestra principal

Brotons Salvador

Formació

Realitzà els estudis superiors de flauta, composició i direcció d’orquestra al Conservatori de Música de Barcelona amb els mestres Antoni Ros-Marbà, Xavier Montsalvatge i Manuel Oltra.

Enregistraments

Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CDs tant a Europa com als EEUU amb segells com Naxos, EMI, Auvidis, Albany Records, Claves, Harmonia Mundi, RNE, Centaur Records….

Premis

Com a compositor ha escrit més de 145 obres majoritàriament orquestrals i de cambra i ha guanyat importants premis de composició, entre ells el “Premio Orquesta Nacional de España” (1977) per les seves Quatre Peces per a Cordes; el premi “Jove d´Or” (1980); el “Premi Ciutat de Barcelona” (l’any 1983 per la seva Primera Simfonia, i l’any 1986 per l’obra Absències per a narrador i orquestra); “Southeastern Composers League Award” per la seva Sinfonietta da Camera (1986); “The Madison University Flute Choir Composition Award” (1987) per la seva Suite de Flautes i el “Premi Reina Sofia de Composició (1991) per la seva obra Virtus.

Trajectòria

Ha estat director titular de l´Orquestra Simfònica de Balears “Ciutat de Palma” (1997-2001, 2009-2013) i de l´Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002), i la Banda Municipal de Barcelona (2007-2018). Des de l´any 1991 és el director titular de la Vancouver Symphony (Estat de Washington), al capdavant de la qual ha estat distingit amb el premi “Arts Council” atorgat pel Clark County i la Ciutat de Vancouver, i el Kiwanis Rose Award (2005) i el Life Achievement Award (2020). Actualment també participa anualment com a director al festival d’estiu Blue Lake de Michigan (USA).

Actualment compagina una intensa agenda com a director d´orquestra amb la composició d´un bon nombre d’encàrrecs d´obres de tot gènere.