Formació

És Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1982) i Doctor en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions per la Universitat Pompeu Fabra (2018).

Als anys 90 va estudiar Computer Music amb Xavier Serra i Gabriel Brncic, i va reenfocar la seva trajectòria professional vers l’àmbit de les tecnologies del so i de la música, entre ràdios i estudis d’enregistrament.

Trajectòria

Com a investigador del grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF, ha estat responsable de projectes relacionats amb l’anàlisi i descripció automàtica del so i de la música, recomanació i personalització de músiques, i percepció i cognició musicals, àrees en les quals compta amb més de 150 ponències i articles d’abast internacional.

El seu projecte més recent, Banda Sonora Vital, va estar guardonat amb el premi Creu Roja a la Tecnologia Humanitària l’any 2020.

Docència

A l’Esmuc és professor (o ho ha estat) d’Introducció a la Tecnologia Musical, Fonaments d’Acústica, Psicoacústica, Tecnologies per a la Recerca Musical, i Escolta Crítica.

Entre el 2005 i el 2011 va dirigir el Departament de Sonologia de l’Esmuc.

També és professor al Màster en Tecnologies del So i de la Música (UPF-Esmuc), al Màster de Música com a Art Interdisciplinària (UB-Esmuc-URV-CSIC) i al Màster de Musicoteràpia (Esmuc).