Johan Duijck

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jduijck@esmuc.cat

Direcció i pràctiques de cor principal

Johan Duijck

Formació

Johan Duijck (1954) és pianista, compositor i director de cor. Es va graduar al Royal College of Music de Brussel·les i a la mundialment famosa capella musical de la reina Elisabeth.

Els seus professors principals van ser Peter Cabus (composició), Robert Steyaert (piano) i László Heltay (direcció).

Concerts

Com a pianista va guanyar els premis Günther, Pro Civitate, Tenuto, Ollin i Lefranc. En els seus recitals (‘de Bach a Ugró’), s’alternen obres mestres de la literatura musical amb joies oblidades i troballes originals.

Enregistraments

Com a director de cor ha gravat més de 20 CD’s, principalment per a Erato, Glossa, Phaedra, Etcetera i Eufoda.

Com a compositor els seus treballs han estat enregistrats per Phaedra (Music | Phaedra - In Flanders' Fields (bandcamp.com) i Etcetera (Etcetera records (etcetera-records.com).

Trajectòria

Ha esdevingut reconegut internacionalment com a director del Flemish Radio Choir, l'Acadèmia de St. Martin in the Fields Chorus (Londres), el World Youth Choir i el Ghent Madrigal Choir. Els principals cors de cambra i ràdio d'Europa i Amèrica Llatina sovint el conviden a ser director convidat. Participa habitualment en classes magistrals i jurats de festivals corals internacionals.

També és convidat regular de l’Orquestra Simfònica de Sevilla, la Dartington Festival Orchestra, el cor de Radio Danès entre d’altres. Com a compositor, s’ha dedicat sobretot al repertori per piano i cor.

La seva tasca compositiva es concentra en obres per a cor, piano, orgue i música de ambra.  Entre els títols més destacats:


  • Cor, solistes i orquestra: oratori Dixit Dominus; cantates Alma de la Música i A Mirror to St. Nicolas.

  • Concerts: Concierto del Alma (cor i piano); Cant espiritual (barírton, cor, clarinet i cello).

  • Cor i orgue: Paulus; Lauda Jerusalem; Salve Regina; Alma, búscate en Mí; El cant de la Sibil.la.

  • Cor i piano: Narcissus et Echo; Laudate pueri; Cantar del Alma.

  • Cor i arpa: A Ceremony of Canticles.

  • Cor i clarinet: L’Homme désarmé.

  • Cor a capella: Cantiones Sacrae in honorem Thomas Tallis; Missa brevis; La Verge de Montserrat.

  • Orgue: Laudes organi.

  • Piano: The well-tempered pianist; Le Tombeau de Ravel; 4 Ballades.

  • Música de cambra: Sumer is icumen in (flauta i piano); Les neiges d’antan (trio de violí, violoncel i piano).


La Ràdio i Televisió Flamenca va emetre un bon retrat de Johan Duijck, centrat en els seus valors més estimats, anomenat "Amistat i música".

Docència

Johan Duijck també té una excel·lent reputació pedagògica. És professor de piano i direcció coral al Royal College of Music de Gant (B) i a l'Escola Superior de Música de Catalunya de Barcelona (E).

Ha transmès la formació artística per a la direcció de piano i coral a innombrables estudiants de la Queen Elisabeth Music Chapel (B), la Dartington International Summer School (GB) i l'Euskalerriko Abesbatzen Elkartea (E).