Publicat el 11 de novembre de 2021

Comparteix a:

Reptes en el Dia Internacional del Flamenco

Cajón Flamenco

El 16 de novembre de 2010, la UNESCO va proclamar el flamenco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Des d’aleshores, aquesta data tan assenyalada ha esdevingut el Dia Internacional del Flamenco, i es commemora cada any amb multitud d’activitats. 

El diàleg Reptes per al Flamenc. Registre sonor, estètica musical i avantguarda forma part del programa d’actes «El batec flamenc/El latido flamenco» amb què la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) celebra aquest 11è aniversari a diverses ciutats de l’Estat.

Dimarts, 16 de novembre, a les 12.30
Sala Mompou – Seu de la SGAE a Catalunya. Passeig de Colom, 6, Barcelona

Places limitades fins a completar l’aforament

El diàleg compta amb la col·laboració de l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Taller de Músics, l’Institut Flamenco de Barcelona i l’Institut del Teatre, i amb la participació de:

  • Laura García Lorca, presidenta de la Fundació Federico García Lorca

  • Joan Albert Amargós, compositor, director, arranjador i pianista

  • Carolina Le Port, consultora de projectes culturals i investigadora en flamencologia

Al diàleg es plantejaran diversos dels reptes del flamenco actual amb una mirada al passat i una proposta de futur. Així, es parlarà de la importància de tenir cura del gènere artístic musical per tal que continuï generant infinitat de supòsits i estructures, cosa que requereix el coneixement rigorós del flamenco i l’aposta per les noves creacions, i que implica la necessitat imperiosa que se’n registrin els sons.

Recorda que:

A l’ESMUC pots cursar el grau en ensenyaments artístics superiors de Música, en l’especialitat d’Interpretació de la Música Tradicional, que compta amb un itinerari en Flamenco. També disposes de dos màsters oficials, en Flamencologia i en Interpretació del Flamenco, que et permetran conèixer de manera global aquest art i perfeccionar la teva pràctica interpretativa.