Publicat el 10 d'octubre de 2023

Comparteix a:

Nou curs ‘Aula de Música 2.1.’ sobre apps mòbils per a l’ensenyament musical

Xavier Piquer

Xavier Piquer.

Aquest mes, l’ESMUC acull una formació centrada en apps mòbils per a la pràctica i l’ensenyament musical, organitzada per l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). El curs, que rep per títol ‘Aula de Música 2.1.’, serà impartit per Xavier Piquer i tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre, de 9:30 h a 13:30 h i de 15 h a 19 h. Les inscripcions es podran realitzar fins al 24 d’octubre, amb un cost de 55 € per al professorat d’escoles ACEM i l’alumnat de l’ESMUC, i de 90 € per al públic general.

  • Dissabte 28 d’octubre

  • 9:30 h – 13:30 h | 15 h – 19 h

  • ESMUC


Els telèfons intel·ligents i les tauletes s’han tornat habituals en els temps actuals. El curs proposa aprofitar-los i sumar-los a qualsevol altra estratègia, tant pel que fa a la pràctica com, encara més, a l’ensenyament musical.

Les aplicacions exposades són majoritariament gratuïtes i disponibles per diferents sistemes operatius, i poden ser de gran ajuda en qüestions com l’afinació, el ritme, acompanyaments i bases, recursos d’aula, educació de l’oïda, la lectura i la teoria, tractament de partitures, gravació i edició d’àudio i moltes altres. Aquest curs pretén posar el focus en aquestes utilitats, i per això es recomana assistir al curs amb dispositiu mòbil (smartphone o tauleta).

Xavier Piquer

Format als conservatoris superiors de música Joaquim Rodrigo de València i Municipal de Barcelona, compta amb el Premi d’Honor en l’especialitat d’harmonia. Sempre lligat a la docència, de fet la seva principal activitat, el curs 19-20, després d’haver treballat en diferents escoles de música i conservatoris professionals del País Valencià i Catalunya, s’incorpora com a professor i cap docent a EUMES, Escola de Música Avançada i So de Girona. També imparteix cursos de formació per a professors i tallers per alumnes adreçats a la utilització de les noves tecnologies dins l’educació musical.

És fundador i promotor de MusikTic, plataforma destinada principalment a aquesta tasca. També és director de la Cia del desConcert, amb qui elabora espectacles artístics multidisciplinaris a partir de la seva pròpia música. En aquesta faceta de compositor el seu repertori inclou des de música solista i de cambra fins a obres orquestrals, amb o sense participació coral. També s’interessa per la barreja de música acústica i electrònica, incloent-hi a més la participació d’altres disciplines artístiques, com ara la dansa, el teatre, la literatura, la imatge, etc. Director d’orquestra i intèrpret multiinstrumentista, és especialista també en edició de partitures, arranjaments i orquestracions.

Més informació:

Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM)