L’ESMUC omple de música la Nit de la Música de la Universitat de Barcelona
Aquest 2023, la Universitat de Barcelona celebra el 150è aniversari del primer curs acadèmic que va tenir lloc a l’Edifici Històric, inaugurat l’1 d’octubre de 1872. Per commemorar aquesta fita, el dijous 8 de juny diferents espais emblemàtics de l’edifici acolliran la Nit de la Música, una marató musical de 6 hores de durada que comptarà amb el suport i la participació de l’Escola Superior de Música de Catalunya. L’entrada és lliure i gratuïta amb aforament limitat.
Concebuda com una gran sessió musical de concerts ininterromputs, la Nit de la Música de la Universitat de Barcelona pretén ser un punt de trobada entre les diverses formacions dels centres d’ensenyament artístic superior de música de Barcelona: l’Escola Superior de Música de Catalunya, el Taller de Músics i la Fundació Conservatori Liceu. De la mateixa manera, també hi participaran altres agrupacions musicals prestigioses del paisatge musical barceloní, com l’Orquestra de la Universitat de Barcelona (OUB), el Cor UB, la Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis i la Coral de la Facultat de Filologia i Comunicació.
Amb la intenció de fer memòria de les vivències que han tingut lloc al llarg dels darrers 150 anys, la programació musical d’aquesta festa està pensada per traçar un recorregut històric de la música i abastar un ampli ventall estilístic, des de la polifonia antiga fins al Jazz i la composició electrònica, tot visitant la música clàssica i el Lied. Per aquesta varietat de gèneres, l’ESMUC hi aportarà vuit propostes musicals ben diferents de les quals es podrà gaudir des de les 19 h de la tarda fins a la matinada:
Gran Conjunt de Cobla
El Gran Conjunt de Cobla de l’ESMUC té com a objectiu formar estudiants en la gran música de concert per a cobla, formada per sardanes, obres de format lliure, obres amb solistes i obres de fusió amb altres disciplines com ara el Jazz, la Música moderna o la Música d’Arrel. La Cobla es nodreix de bona part de les obres dels compositors i les compositores que han escrit i escriuen per a aquesta formació, aportant també una mirada de futur per a la formació de l’alumnat.
En aquesta ocasió, ens oferiran un repertori protagonitzat per les sardanes de Joaquim Serra, Jesús Ventura i Xavier Pagès, així com peces de Joan Albert Amargós, Fèlix Martínez i Comín, i també del mateix professor Jordi Vilaró, que serà el responsable de la direcció musical del concert.
L’actuació tindrà lloc al Jardí Ferran Soldevila a les 19h, i s’inscriu dins del cicle de concerts dels Grans Conjunts de l’ESMUC.
1a PART
Ofrena – Joaquim Serra
(Sardana)
Ferms – Jesús Ventura
(Sardana)
Ceràunia – Xavier Pagès
(Sardana)
2a PART
Cinc miniatures per a cobla i barítona – Jordi Vilaró
Introducció
Vals-Valset
A l’entorn de la dansa
Marxa-bolero
Allegro
(Barítona Solista: Jordi Campos)
Variants de color – Joan Albert Amargós
Poema de l’amor que creix – Fèlix Martínez i Comín
Plenitud
La dona dels cabells d’or
Noces d’argent
Accés lliure fins a completar l’aforament.
Més informació
150è Aniversari de l’Edifici Històric (UB)