Publicat el 11 de maig de 2023

Comparteix a:

Els Grans Conjunts de l’ESMUC posen música al final del curs

Grans Conjunts Orquestra Simfonica Esmuc Violins

A partir del dia 2 de juny, i fins diumenge 25, el cicle de Grans Conjunts de l’ESMUC posarà punt final al curs 2022-2023 amb set propostes musicals que van des de la música tradicional de la cobla o el flamenco fins al repertori més transformador de la música simfònica del segle XX.

La diversitat d’estils i formats que sempre caracteritza aquests concerts és una mostra palpable de la pluralitat i abast de l’oferta formativa de l’ESMUC.


El Flamenco inaugurarà el cicle el proper dia 2, amb una proposta encapçalada per Esperanza Fernández (cant) i Alfredo Lagos (guitarra).

Seguidament, la Big Band que dirigeix Lluís Vidal ens presentarà un repertori basat en l’obra de vuit compositores per aquesta formacio: Mary Lou Williams, Toshiko Akiyoshi, Carla Bley, Maria Scheneider, Miho Hazama, Anna Webber, Christine Jensen i la graduada i professora de l’ESMUC Irene Reig.

El 8 de juny, la Cobla de l’ESMUC obrirà els actes del 150è aniversari de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona amb un concert dirigit per Jordi Vilaró, que inclou obres de Joaquim Serra, Josep Padró, Jesús Ventura, Vicenç Acuña, Xavier Pagés, del mateix Jordi Vilaró, Joan Albert Amargós i Fèlix Martínez i Comín.

L’endemà serà el torn de la Camerata ESMUC – Quartet Casals, amb una versió per a orquestra del Quartet núm. 15, op. 144 de Xostakóvitx, així com de la Bottega d’Opera, que aquest cop presenta l’òpera de petit format Trouble in Tahití, de Leonard Bernstein, amb direcció musical de Lluís Vidal i direcció escènica d’Anna Llopart.

Tanquen el cicle dues formacions dirigides per Ernest Martínez Izquierdo i que formen part de la Sampler Series de l’Auditori. En primer lloc, l’Ensemble Contemporani, amb tres obres del pianista i compositor finès Magnus Lindberg. I finalment, el Gran Conjunt Simfònic, amb repertori de Magnus Lindberg i Ligeti, i que tindrà el mateix Lindberg i Anssi Kartunen com a solistes.

 • Divendres, 2 de juny, 19:00 h.
  Gran Conjunt Flamenco
  Sala 4 de L’Auditori

 • Dimecres, 7 de juny, 20:00 h.
  Big Band
  Sala 2 de L’Auditori

 • Dijous, 8 de juny, 19:00 h.
  Cobla
  Jardins de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona

 • Divendres, 9 de juny, 20:00 h.
  Camerata ESMUC Quartet Casals
  Teatre de Sarrià

 • Divendres, 9 de juny, 20:00 h.
  Bottega d’Opera
  Auditori Josep Carreras de Vila-Seca

 • Dissabte, 17 de juny, 19:00 h
  Ensemble Contemporani
  Sala 2 de L’Auditori

 • Diumenge, 25 de juny, 19:00 h.
  Gran Conjunt Simfònic
  MUHBA Oliva Artés

Què són els Grans Conjunts

Des de l’inici de l’Escola, els nois i noies que cursen especialitats interpretatives, així com els provinents dels màsters (de Jazz, Flamenco, Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània o de la Música Antiga) finalitzen el quadrimestre amb un concert públic, de les mateixes característiques i nivell d’exigència que els concerts professionals, i que serveix per mostrar els resultats assolits durant el període d’assaigs intensius que el precedeix.

Dirigides tant per professorat de l’Escola com per convidats externs, les diverses formacions que integren el cicle han anat creixent en nombre i en popularitat. Actualment són una mostra visible de la diversitat d’estils que conviuen i interactuen dins l’ESMUC, i una excel·lent ocasió per al públic, que pot assistir generalment de franc o a preus molt reduïts a concerts de primer nivell. Si mai no heu assistit als concerts dels Grans Conjunts, no deixeu passar aquesta ocasió!