Publicat el 5 de juny de 2022

Comparteix a:

15th International Congress on Musical Signification

Tarasti Esmuc

Eero Tarasti (musicòleg). Fotografia: www.alchetron.com

15th International Congress on Musical Signification.

Del 15 al 19 Juny de 2022. ESMUC.

L’ESMUC acull el 15th International Congress on Musical Signification

El dimecres 15 de juny i fins al diumenge 19 de juny se celebrarà a l’Escola Superior de Música de Catalunya el 15th International Congress on Musical Signification. Dirigit pel professor de l’ESMUC Joan Grimalt i per Eero Tarasti (Universitat de Hèlsinki), la temàtica d’enguany versarà sobre «Interpretació i significació musical». S’abordarà i analitzarà el vincle entre la significació musical i la interpretació. Centrat en allò que es coneix com «estratègies expressives», el congrés es proposa aportar llum a una qüestió que pot ajudar d’allò més als professors i intèrprets musicals en la troballa d’eines retòriques, musicològiques, teòriques i semiòtiques per complementar els enfocaments interpretatius intuïtius.

L’International Congress on Musical Signification (ICMS) és un congrés biennal que aborda qüestions relacionades amb els desenvolupaments i tendències recents en els estudis de la significació musical. Considerada com la principal plataforma del projecte de recerca internacional Musical Signification, impulsat a París l’any 1984, aquest ha estat dirigit posteriorment durant més de trenta anys per Eero Tarasti. El congrés de Barcelona s’erigeix com un encontre molt esperat després de la seva suspensió, el 2021, a causa de la situació sociosanitària per la COVID-19.

A part del centenar d’aportacions i ponències provinents de diferents centres superiors i universitats d’arreu del món, tal com es pot comprovar en el programa adjunt, el congrés compta amb la participació d’intèrprets vinculats a l’Escola, com el prof. Luca Chiantore, el baríton Enrique Padilla, o el pianista Iñaki Gezala. També s’han organitzat visites guiades al Palau de la música, al Museu de la música, que col·labora estretament amb el congrés, i a la Sagrada Família.

Fins al 3 de juny us podeu inscriure al congrés seguint aquest enllaç.

Una resposta a “15th International Congress on Musical Signification”