Publicat el 13 de maig de 2024

Comparteix a:

La xarxa universitària europea IN.TUNE visita l’ESMUC

Trobada In.tune

IN.TUNE meeting.

Del 13 al 15 de maig, els secretaris generals de la primera aliança universitària europea dedicada als ensenyaments artístics superiors, IN.TUNE –Innovative Universities in Music & Arts in Europe –, oficialitzen una visita institucional a l’ESMUC. Els co-secretaris generals Tone Jordhus i Martin Prchal, juntament amb la responsable administrativa de l’aliança, Dušanka Jelenković Vidović, realitzaran la primera visita presencial a l’escola, seguint l’exemple de les visites que estan realitzant a cadascuna de les vuit universitats i centres europeus d’ensenyaments artístics superiors que participen a l’aliança.

Aquest visita coincideix amb la primera reunió presencial dels membres del grup de treball Capacity building and Innovation in learning & teaching que lidera l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Àlex Tentor com a responsable del grup.

Sobre el grup Capacity building and Innovation in learning & teaching 

L’ESMUC lidera dins de l’aliança IN.TUNE el grup de treball que es centra en la creació de capacitats i innovació en l’aprenentatge i l’ensenyament. La missió d’aquest grup de treball és elaborar un pla sostenible per millorar la formació, el desenvolupament professional i l’aprenentatge permanent tant per al professorat, el personal de suport a la docència i d’administració i serveis de les institucions que formen part de  l’aliança IN.TUNE.  

Les dues principals modalitats de desenvolupament professional seran els cursos anuals “Artist as a Teacher”, destinats al professorat i que abordaran les habilitats didàctiques i les metodologies de recerca, així com els cursos anuals de formació per al personal directiu i administratiu. Per dur a terme aquestes formacions, el grup de treball elaborarà un inventari i un pla de desenvolupament de les capacitats institucionals, així com un pla progressiu d’innovació curricular conjunta, amb un enfocament clar en la pedagogia artística interdisciplinària. L’objectiu final es establir una política sostenible que proporcioni un marc per a la implementació d’habilitats i competències amb visió de futur dins les institucions membres d’IN.TUNE. 

El  grup de treball està format per un  expert de cada institució: 

Alex Tentor,  Escola Superior de Música de Catalunya 

Ellen M. Stabell, Norges musikkhøgskole  

Barbara Strack-Hanisch, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien 

Mikko Seppänen, Sibelius–Akatemia 

Sonja Lončar, Univerzitet umetnosti u Beogradu 

Marijn Abbink, Hogeschool der Kunsten den Haag 

Dan Dediu,  Universitatea Națională de Muzică din București  

Serge Cyferstein, Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris 

Més informació 

100 dies d’IN.TUNE 

Primera trobada d’IN.TUNE 

Presentació IN.TUNE (Congrés AEC 2023).