Publicat el 16 de març de 2022

Comparteix a:

Janggu: taller d’introducció a les percussions de Corea

Taller Janggu

El programa de Músiques d’Àsia de l’ESMUC, juntament amb el Museu de la Música de Barcelona, proposen un taller gratuït d’apropament a aquest instrument de la mà de l’especialista Simon Mills. El taller tindrà lloc al Museu de la Música, el dissabte 30 d’abril, a les 10 hores.

Janggu: taller d’introducció a les percussions de Corea

Dissabte 30 d’abril, 10 h
Museu de la Música

Aquesta activitat ja té les places ocupades. Per afegir-vos a la llista d’espera en cas d’alguna baixa: asian.music.program@esmuc.cat

Amb forma de rellotge de sorra, tocat amb dues baquetes, o amb una baqueta i el palmell de la mà, el Janggu és un dels instruments de Corea amb major presència a les pràctiques musicals d’aquesta cultura.

El taller s’orienta a públic jove i adult, amb o sense coneixements musicals previs, que vulgui gaudir d’una experiència musical col·lectiva molt intuïtiva i que permet un apropament pràctic que afavoreix un gaudiment molt directe de la música.

Simon Mills és doctor en etnomusicologia, especialista en músiques de Corea i Senior lecturer al Departament de Música de la Universitat de Durham al Regne Unit. Mills està especialitzat en música xamànica a Corea del sud i entre les seves publicacions destaca Heling Rhythms (Ashgate 2007) sobre el xamanisme a la costa est de Corea del Sud i el seu capítol sobre música xamànica a Corea del Sud en el llibre Eolssigu! (Ajuntament de Barcelona, 2017).

En els següents enllaços trobareu materials audiovisuals de pràctiques musicals de Corea del Sud on el janggu té un paper central. Tots aquests vídeos van ser produïts pel Museu de la Música en ocasió de l’exposició Eolssigu! Els sons de Corea:

Músiques d’Àsia a l’ESMUC.