Publicat el 29 de novembre de 2022

Comparteix a:

Classe magistral de tsugaru shamisen

Foto Shamisen Jose Luque 1

Jose Luque.

Classe magistral de tsugaru shamisen.

Dijous 15 de desembre. 19.30 h. Sala de Cor. Accés lliure.

El shamisen serà el protagonista d’una classe magistral a càrrec del músic Jose Luque, que parlarà sobre aquest instrument japonès amb una demostració musical

Finalment, el dijous 15 de desembre tindrà lloc la classe magistral del músic José Luque sobre el shamisen, una activitat que es va haver de posposar per causes alienes a l’Escola. El ponent oferirà diferents interpretacions amb aquest instrument tradicional japonès de la zona de Tsugaru.

Concert de cloenda del II Taller de Tsugaru Shamisen a l’ESMUC. Curs 2017-2018.

Jose Luque

Nascut a Barcelona l’any 1986, José Luque ha estat sempre un apassionat de la cultura japonesa. L’any 2013 va descobrir el gènere tsugaru shamisen, però no va ser fins al 2016 quan va començar a tocar-lo, aprenent de forma autodidàctica.

Va tenir l’oportunitat d’aprendre amb el mestre Kenichi Yoshida (Yoshida Brothers) al taller que es va fer a l’ESMUC el 2019, i va començar a construir el seu primer propi instrument. Avui en dia és lutier de shamisen, i s’ha convertit en pioner d’aquesta disciplina a tota Europa. El 10 de novembre es publica el seu primer àlbum, AKI, amb sons originals i tradicionals.
 
Shamisen

El shamisen és un tipus de llaüt japonès de tres cordes i probablement l’instrument tradicional més popular del país, ja que s’utilitza en una gran varietat de formes musicals. Una de les més conegudes és la provinent de la regió de Tsugaru, al nord del Japó. Aquesta varietat és molt activa i intensa i s’interpreta principalment a tavernes.

El Departament d’Estudis Culturals i Musicals de l’ESMUC, a través del Programa Músiques d’Àsia ha organitzat anteriorment cinc tallers d’introducció al shamisen impartits pel músic japonès Kenichi Yoshida. Cal recordar també que el consolat del Japó a Barcelona, el 2018 va donar tres instruments per a la dotació del parc d’instruments de l’Escola.

Més informació

Activitat oberta al públic amb aforament limitat a la capacitat de la sala.