Publicat el 27 de maig de 2022

Comparteix a:

Setmana de jazz femení amb concerts finals de contrabaix, piano i cant

Lucia Fumero Carla Gonzalez Esmuc

Lucia Fumero (esquerra) i Carla González (dreta), estudiants de Grau de l’ESMUC.

Concerts finals de l’especialitat de Jazz.

Dilluns 30 i dimarts 31 de maig. Sala 4 Alicia de Larrocha.

Concerts finals de grau de l’especialitat de Jazz

Dues estudiants de grau de jazz, en les disciplines de contrabaix i piano, protagonitzaran la jornada del dilluns 30 de maig del cicle de concerts finals. A les 16 h, serà el torn de la contrabaixista Carla González, que executarà el programa Lux et Umbra acompanyada de les veus d’Alba Asensi, Marina Cabau i Míriam Trías; el saxo de Dylan Chandler, el piano de Jofre Fité i la bateria de Pau Gurpegui. El concert navega entre dues aigues, la improvisació i el jazz per una banda, i la música antiga per l’altra. Els textos que es cantaran son en llatí i formen part de l’himnari catòlic. En paraules de González:

Misteri en la religió cristiana són les veritats revelades que sobrepassen els poders de la raó natural, podríem dir, allò impossible de conèixer. Però no és que sigui incomprensible, sinó que és una veritat sobrenatural, una que per la seva mateixa naturalesa està per sobre de la nostra inteligència finita. La vida és un misteri, també. Així que inspirant-me en músiques que han parlat d’això des de fa molts segles, traço un pont a aquí, a avui, a la vida, i a la por, aquesta emoció que surt tan inesperadament, tant si hi ha llum com foscor”.

A les 19.30 la pianista Lucia Fumero -qui dirigirà L’univers sonor de Radiohead el dia 4 de juny- presenta el seu projecte final Universo Paranormal, un programa constituït per un seguit de cançons originals compostes durant els seus anys com a estudiant de l’ESMUC. Fumero (veu i piano) anirà acompanyada d’una formació constituïda per Martín Leiton (contrabaix, leona, veu), Juan Berbín (bateria), Magali Datzira (veu), Rita Payes (trombó, veu) i Eva Fernández (saxo, veu). Entre els temes previstos d’interpretar, s’hi troben els següents:

La noche y el día
Quisiera ser un robot
Sibulet
Pequeño vals Vienezolano
La Bruja
El diablo suelto (adaptació)
Tokisky y sus demonios cubanos
L’extraterrestre
La muerte despierta

El dimarts 31 de maig oferiran els seus concerts finals les estudiants Aina Reig, Loida Baró i María Inmaculada Gil. El projecte Essències d’Aina Reig, tindrà lloc a les 11:30 h. Ja en horari de tarda, a les 16 h, Loida Baró presentarà Songs to be tasted, un concert on es conceb la confecció del recital de música talment com una recepta de cuina. Cançons d’Antônio Carlos Jobim, Paul McCartney, Antônio Almeida, Joni Mitchell i Loida Baró, entre d’altres configuren aquest programa. Com explica la pròpia Loida Baró:

«En aquest recital, la veu és un d’aquests ingredients. De fet, és l’ingredient base, aquell en què la Loida, com a estudiant de cant, ha basat la seva “recepta”. Cal dir, que tot ingredient base necessita ser combinat amb d’altres; bateria, contrabaix i piano són just els elements que necessitava per adquirir els “sabors” que ella imaginava per als “plats” que conclourà la seva estada en el “restaurant” on ha cuinat amb passió i dedicació, gairebé exclusivament durant aquest últim any».

Per últim, a les 19.30 h, Marí Gil oferirà Univers Bill Evans on es realitzarà un petit recorregut per algunes de les peces claus d’aquest compositor, adaptades per a la veu i amb lletres en català. Participen en el projecte Vicente Marín al piano, Carla González al contrabaix, Pau Gurpegui a la bateria i Joan Martí al saxo tenor, clarinet i flauta.


Tots els concerts estan oberts al públic i l’entrada és gratuïta.

Cartell Aina Reig Esmuc
Cartell del projecte Essències, d’Aina Reig.

Calendari

  • Carla González. Contrabaix (Grau). 30/5/22. 16 h. Sala 4.

  • Lucia Ana Fumero. Piano (Grau). 30/5/22. 19.30 h. Sala 4.

  • Aina Reig. Cant (Grau). 31/5/22. 11.30 h. Sala 4.

  • Loida Baró. Cant (Grau). 31/5/22. 16 h. Sala 4.

  • María Inmaculada Gil. Can (Grau). 31/5/22. 19.30 h. Sala 4.