Publicat el 8 de novembre de 2021

Comparteix a:

El Cosmos Quartet al Dimarts toca ESMUC

El dia 16 de novembre, dins del cicle Dimarts toca ESMUC, podrem sentir dues obres ben diverses de la mà del Cosmos Quartet i la pianista Varvara Nepomnyaschaya. El concert tindrà lloc a les 18:15 hores a la Sala 4.

Programa

Juan Crisóstomo de Arriaga, Quartet de corda núm.1 en re menor

Cosmos Quartet:

  • Bernat Prat, violí
  • Helena Satué, violí
  • Lara Fernández, viola
  • Oriol Prat, violoncel

Dmitri Xostakóvitx, Quintet amb piano, op.57 en sol menor
  • Cosmos Quartet
  • Varvara Nepomnyaschaya, piano

El programa comença amb el Quartet de corda núm.1 en Re menor del compositor basc Juan Crisóstomo de Arriaga. Arriaga, tot i morir amb només dinou anys, va ser anomenat el Mozart espanyol, pel seu talent des de ben petit. Aquest quartet forma part d’una trilogia de tres quartets per a aquesta formació, que va compondre amb setze anys. En els quatre moviments, s’hi pot apreciar un estil brillant i elegant, fins i tot amb certes reminiscències a música popular basca.

El Quintet amb piano Op.57 en Sol menor de Shostakóvich és, segurament, una de les seves obres cambrístiques més conegudes. Amb els seus cinc moviments, es va estrenar l’any 1940 en la Unió Soviètica de Stalin.

Cosmos Quartet
Cosmos Quartet

Es va formar l’any 2014 arran de l’amistat i interessos comuns dels músics Bernat Prat, Helena Satué , Lara Fernández i Oriol Prat.
Cadascun dels seus integrants té una trajectòria internacional com a solista i en formacions de cambra i orquestres. El quartet ha guanyat diversos premis, com el primer lloc a la Competition Irene Steels – Wilsing Foundation (2018) a Heidelberg, així com el tercer premi de l’International Joseph Joachim Chamber Music Competitio (2019) a Weimar, entre altres.

Varvara Nepomnyaschaya
Varvara Nepomnyaschaya

Nascuda a Moscú, va estudiar al Gnessin State Musical College. Va continuar els seus estudis al Conservatori Txaikovski de Moscou amb Mikhaïl Voskressenski i, més tard, amb Ievgueni Koroliov a Hamburg. El 2006 va ser guardonada en la competició de Leipzig Bach i el 2012 va ser llançada a l’escena internacional després de guanyar el primer Premi del Concours Géza Anda a Zuric. Amb un repertori que abasta tots els períodes, ha guanyat ràpidament una notable reputació.

Consulta la programació del cicle Dimarts toca ESMUC