Publicat el 21 de desembre de 2022

Comparteix a:

Tercera edició del projecte Musethica a l’ESMUC

Musethica Curs 2022 2023 1
Tercera edició de Musethica a l’ESMUC.

1) Projecte Musethica i Concert Obert. Divendres 3 de febrer. 18:00 h. Sala 4 Alicia de Larrocha. Accés lliure amb reserva prèvia.
2) Sessions Musethica del 30 de gener al 3 de febrer a diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona. Dimarts 31, taller d’Avri Levitan a l’aula A351, a les 15 h. Accés per a estudiants de l’ESMUC.

Les sessions de Musethica presenten concerts diaris matinals de caràcter social a diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona i un concert final a l’ESMUC

L’ESMUC ha col·laborat del 30 de gener al 3 de febrer a les noves sessions de la tercera edició de Musethica, amb Jonathan Brown i Erica Wise, professorat de l’escola. A més de les propostes i actuacions a diferents espais de l’àrea metropolitana de Barcelona, el divendres 3 de febrer, la Sala 4 Alicia de Larrocha ESMUC (18:00 h) va acollir un concert obert amb Kornelia Figielska i Miclen LaiPang, violins; José García i Avri Levitan, viola i Roman Cazal, violoncel. Les sessions Musethica combinen excel·lència musical i el compromís social en forma de concerts socials, assaigs oberts i treball acadèmic. El dimarts 31 de gener, Avri Levitan, professor de viola i música de cambra, fundador i director artístic de Musethica va fer un taller obert a la A351, a les 15 hores. El taller portava el títol ‘L’Art de l’aprenentatge’.

Concert Musethica | ESMUC | 16 de gener de 2022.

De la mà de Jonathan Brown (viola del Quartet Casals) i Erica Wise (violoncel del Dalia Quartet), tots dos treballen amb els músics participants i el professor Avri Levitan, en la preparació d’un programa format pel Quintet en do major K. 515, de Mozart, i el Quintet en Si bemoll major Op. 87, de Mendelsohn.

Les sessions Musethica van presentar concerts diaris matinals de caràcter social que van tenir lloc als següents centres: Fundació Finestrelles, Fundació Arrels, Escola Lola Anglada, Residències La Mallola i Félix Llobet, d’Esplugues de Llobregat i la Fundació Servei Solidari). 

Concert final d’aquest projecte: divendres 3 de febrer, a les 18 hores, a la Sala 4 Alicia de Larrocha. Accés lliure amb reserva prèvia.

El projecte

Musethica és una organització no-governamental que té entre els seus principals objectius la combinació de la màxima exigència musical amb el compromís social i que té associacions a Alemanya, Israel, Suècia, Saragossa i col·labora amb Àustria, Xina, França, Holanda, Finlàndia, Noruega, Polònia i Lituània. També s’han realitzat més de 2.400 concerts que han comptat amb una audiència de prop de 130.000 persones. Al llarg d’aquests anys, diferent alumnat i projectes musicals de la mateixa ESMUC han participat a Musethica, com ara Laura Peribáñez, Joan Rochet, Keybart Ensemble o el Cosmos Quartet.
 
L’associació introdueix un nou concepte i enfocament per a la formació superior en la interpretació de música clàssica. A través del programa de Musethica, les i els joves músics seleccionats per la seva excel·lència, tenen l’oportunitat de realitzar concerts amb regularitat com a part del seu programa educatiu. Els concerts es fan en la seva majoria per a audiències que no acudeixen habitualment a les sales de concerts i tenen lloc en diferents llocs de la comunitat local com a hospitals, centres d’educació especial, albergs socials, col·legis, refugis, guarderies, centres psiquiàtrics, presons, centres per a persones amb discapacitat, centres d’immigració, empreses socials o residències d’ancians. Un número relativament petit dels concerts es duu a terme en sales tradicionals. Cada estudiant és tutelat per professorat de prestigi internacional que, a més, d’impartir les classes, participen en els concerts juntament amb els alumnes.
 
Musethica es crea a la ciutat de Saragossa en 2012 tenint com cofundadors al violista Avri Leviten i la professora Carmen Marcuello. Després de més de 2.400 concerts en 12 països, Musethica ha comprovat els beneficis d’aquest model educatiu en els músics i en la societat. El benefici ha estat mutu: els joves músics milloren considerablement les seves capacitats interpretatives i desenvolupen una nova manera de comprendre la música i el seu rol com a músics professionals en la societat i, al mateix temps, es dona l’oportunitat d’assistir a concerts i de rebre els beneficis de la música a persones que d’una altra manera no tindrien l’oportunitat d’això.
 
Els joves músics són seleccionats a través d’audicions i entrevistes amb el jurat internacional de Musethica. Ells treballen i estudien el repertori que interpretaran en els concerts juntament amb altres músics de gran prestigi i trajectòria professional, els qui, sovint, toquen amb ells en els concerts.

Intèrprets

Músics participants:

Miclen LaiPang, violí
Kornelia Figielska, violí
José García, viola 
Roman Cazal, violoncel

Professor: 

Avri Levitan, viola

Programa

Wolfang Amadeus Mozart (1756-1791), Quintet en do major K. 515.
I. Allegro
II. Menuetto. Allegretto – Trio
III. Andante IV. Allegro

Felix Mendelsohn (1809-1847), Quintet en si bemoll major Op. 87.
I. Allegro vivace
II. Andante scherzando
III. Adagio e lento
IV. Allegro molto vivace

Calendari de Concerts en centres socials

30.01.2023
10:30 Fundació Finestrelles 
11:30 Fundació Finestrelles 

31.01.2023
11:00 Escola-Taller La Troballa. Fundació Arrels

01.02.2023
11:00 Escola Lola Anglada. L’Hospitalet de Llobregat
12:00 Escola Lola Anglada. L’Hospitalet de Llobregat

02.02.2023
10:15 Residència La Mallola, Esplugues de Llobregat 
11:30 Residència Felix Llobet, Esplugues de Llobregat 

03.02.2023
10:00 Fundació Servei Solidari 
11:30 Fundació Servei Solidari

Més informació:

Concert final de l’ESMUC d’accés lliure amb reserva prèvia.
L’alumnat de l’ESMUC que vulgui assistir als concerts dels centres socials ha de contactar a través d’aquest correu electrònic.