Publicat el 4 de juliol de 2022

Comparteix a:

Barcelona torna a vibrar amb la quarta edició del Fiddle Congress

Barcelona Fiddle Congress 220702 486©a Bofill 2 1

Èxit de convocatòria del Barcelona Fiddle Congress amb tres concerts oberts al públic

La quarta edició del Barcelona Fiddle Congress ja és història… tot i que positiva! Durant els dies 1, 2 i 3 de juliol, més de 100 persones han participat als tallers, taules rodones i activitats del congrés. A més, els tres concerts oberts al públic que hi havia previstos han omplert els seus respectius espais, destacant la presència de més de 500 persones a la gran actuació a l’aire lliure que va oferir l’alumnat i el professorat del congrés al Parc Güell. Després de dos anys de cancel·lació per la pandèmia, aquesta edició ha consolidat la trobada i corrobora l’existència d’un públic interessat en els instruments de corda fregada dins de la tradició musical popular. Durant el divendres 1, dissabte 2 i diumenge 3 de juliol, músics, estudiants, professionals i aficionats han pogut escoltar, observar, parlar i reflexionar sobre el paper del violí, la viola, el violoncel i el contrabaix en aquest àmbit. Figures internacionals com Asier SuberbiolaColoma BertránStanislaw SlowinskiNatalie HaasChristoph Mallinger i Galen Fraser, entre d’altres, han ofert tallers, classes magistrals, ponències i concerts, juntament amb una llarga llista de músics, graduats i professorat de l’ESMUC, com l’Oriol Saña, el Quico Pugés o l’Apel·les Carod. Una trobada internacional que ha servit per reviure el plaer per la improvisació i la tradició de la música en viu que tant hem trobat a faltar!

Barcelona Fiddle Congress Audiov

Concerts d’interès

Una de les propostes més atractives per a públic i aficionats al món fiddle han sigut els tres concerts que han ofert aquests artistes nacionals i internacionals al Park Güell, al Centre Artesà Tradicionàrius i a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC. El concert inaugural del divendres 1 de juliol va tenir lloc a l’emblemàtic Parc Güell, coincidint amb un cicle de concerts de l’ESMUC en col·laboració amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). Amb el títol El Jazz més europeu, Tcha LimbergerEva Slongo, Christoph MallingerBastien Ribot, Albert Bello, Oriol Saña i professorat i alumnat de l’EMMCA (Escola Municipal de Música Centre de les Arts de L’Hospitalet) van amenitzar el parc amb un públic imprevist de més de 500 persones. La segona jornada del Fiddle Congress, la música en directe es va traslladar al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT), el dissabte per la nit amb Maria Sanmiguel, Galen Freiser, Begoña Riobó i Natalie Haas. Finalment, el diumenge 3 de juliol, la Sala d’Orquestra de l’ESMUC va posar el punt final a les activitats del congrés amb la proposta d’Apel·les Carod i Stanislaw Slowinski, amb un repertori centrat en el jazz fusió.

Fiddle Pro

Durant els tres dies de congrés, l’ESMUC també ha comptat amb la participació de luthiers professionals, proveïdors, botigues i tècnics. Gonzalo Piarrete, Kepa Rubio, Sergio Chanquia i Iñaki Arguiñarena, entre altres, han mostrat els seus instruments, productes i serveis.

Més informació:

Programa del Barcelona Fiddle Congress.
Notícia sobre el Barcelona Fiddle Congress a Betevé

Inauguració Barcelona Fiddle Congress 1 7 2022 Esmuc
220703 Barcelona Fiddle Congress©a Bofill (2)
220703 Barcelona Fiddle Congress©a Bofill (4)
Barcelona Fiddle Congress (4)
220703 Barcelona Fiddle Congress©a Bofill (9) (1) (1)
220703 Barcelona Fiddle Congress©a Bofill (1)
Barcelona Fiddle Congress (8)
220703 Barcelona Fiddle Congress©a Bofill (3)

Fotografies de Toni Bofill.


Aquesta edició del Barcelona Fiddle Congress ha sigut possible gràcies a la col·laboració de D’Addarío Orchestral, ACEM, Centre Artesà Tradicionàrius, Fundación Grupo Sifu i l’EMMCA L’Hospitalet.

Daddario Orchestral Esmuc
Logo Acem
Cat Tradicionarius Logo Esmuc
Sifu Esmuc
Emmca Lh Esmuc