Publicat el 11 de març de 2024

Comparteix a:

Setmana de la percussió a l’ESMUC

Disseny Sense Titol

Percussió a l’ESMUC.

Els propers dies 14, 15 i 16 de març de 2024 a l’ESMUC acollirà una sèrie d’activitats centrades en la percussió. Aquestes activitats començáran el dijous 14 amb l’intercanvi de l’Ensemble de Percussió de Musikene i la classe magistral del professor convidat Antonio Domingo. El mateix dia, a les 18 h, hi haurà un concert de l’Ensemble de Percussió. L’accés és lliure. L’endemà, el dia 15, Joan Pons Carrascosa protagonitzarà una caonferència/taller sobre José Evangelista. La setmana conclourà el dissabte 16 de març amb la celebració de la IX Trobada de percussió dels conservatoris de Catalunya.

  • 14, 15 i 16 de març

  • Aula A402 i Sala d’Orquestra


El dia 14 de març es donarà el tret de sortida al cicle d’activitats de percussió a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) durant tres dies seguit. Inicialment, es farà un intercanvi amb l’Ensemble de Prcussió del Centre Superior de Música del País Basc (MUSIKENE). Antonio Domingo, professor del centre convidat, també oferirà una classe magistral, enfocada a les eines bàsiques de l’optimització de l’estudi de l’instrument, titulat; “Camino a la memória: herramientas básicas de optimización del estudio en el instrumento”, a les 12:30 h a l’Aula A402. Accés lliure.

El mateix dia hi haurà un concert a les 18 h, a la Sala 4, Alícia de Larrocha ESMUC, de l’Ensemble de Percussió convidat, que interpretarà: Will Sound, de Glend Kotche; Situations Suite, de Machado Mijiga; Bend, de Petter Martin; Blindnesses, d’Issac Schankler, i The Gilded Cage, de Susan Powell. El concert anirà a càrrec dels intèrprets: Juan Luuis García, Markel Pérez, Luis Diego Redondo, Aitor Álvarez, Joel Reyes, Pablo Sanz, Francisco Villanueva, Aitor Zabala, Aitor Herrero i Álvaro Paños. Accés lliure.

El dia 15 de març, Joan Pons Carrascosa, farà una conferència/taller anomenat “José Evangelista: el batec comú. Resiliència de les músiques tradicionals en la seva obra per a instruments de percussió” a l’aula A402 de 15.30 a 17:30 h. Accés lliure.

Joan Pons Carrascosa

Joan Pons Carrascosa obté el títol de Professor Superior de Percussió i el Màster en Interpretació Musical i Investigació Performativa en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Becat per l’institut Valencià de la Música i la fundació Caja Madrid, continua els seus estudis a La universitat Mozarteum de Salzburg (Àustria), on aconsegueix el Diploma de màster en Arts. Posteriorment, i gràcies a la beca de la fundació BBVA, prossegueix la seva formació a Berlín sota la tutela del professor Torsten Schónfeld. Actualment, està doctorant el programa d’indústries de la Comunicació i Culturals de la Universitat Politècnica de València.

Finalment, el dia 16 de març conclourà aquest cicle d’activitats de percussió amb la IX Trobada de percussió dels conservatoris de Catalunya, a la sala d’Orquestra de 9:30 h a 14 h, organitzada per l’Escola Superior de Música de Catalunya i juntament amb l‘Associació de Percussionistes de Catalunya (ASPECAT). A més a més, a la mateixa sala d’Orquestra, se celebrarà el II congrés de percussió de l’ASPECTAT, de 16 a 19 h.

Associació de Percussionistes dels Conservatoris de Catalunya (ASPECAT)

Els objectius principals de l’associació són donar a conèixer i promocionar la percussió; realitzar trobades i intercanvis que permetin un vincle socio-cultural entre joves estudiants de percussió; l’organització de tallers i cursos que ofereixin una formació continuada a estudiants i professionals de l’instrument, així com esdevenir un enllaç entre diferents àmbits del sector. 

Congrés de Percussió de l’ASPECAT. 2022.