Publicat el 25 d'abril de 2024

Comparteix a:

‘Ens donem veu’, Primera Jornada de cors i grups vocals de música moderna

I Jornada De Cors I Grups Vocals De Musica Moderna 1

Primera jornada de cors i grups vocals de música moderna.

Estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el suport del departament d’Educació i Mediació Artística organitzen la Primera Jornada de cors i grups vocals de música moderna, amb el títol ‘Ens donem veu’. La proposta sorgeix de la voluntat de compartir un espai per abordar diverses necessitats que alguns estudiants de l’especialitat de Pedagogia han detectat quan s’han endinsat en el terreny professional de la direcció de cors de música moderna. La iniciativa tindrà lloc el diumenge 30 de juny, de 10 a 14 hores i la participació és oberta amb reserva prèvia.

  • Diumenge 30 de juny

  • De 10:00 a 14:00 hores

  • Sala d’Orquestra ESMUC


En l’actualitat hi ha un creixement de projectes de música cantada en grup amb una estètica de música moderna (funky, rock, ska, gòspel, soul, pop, jazz…). Existeixen associacions de corals molt actives a Catalunya, però és necessari generar espais on compartir experiències, arranjaments i escenaris per a cors que es dediquen exclusivament a la música moderna. És conegut que les corals i els grups vocals de música moderna tenen necessitats distintives d’aquest àmbit: tècniques de direcció i interpretació característiques, espais i públic concret, i necessitats tècniques i artístiques pròpies.

La Primera jornada de cors i grups vocals pretén ser el tret de sortida de la creació d’una xarxa, un paraigua per compartir experiències, mirades, projectes, concerts i materials. Per aquesta primera trobada, s’ha proposat una taula rodona inicial amb directors i directores, i un concert conjunt amb els cors que hi vulguin participar. Seguidament, es farà un concert obert al públic. La participació completa a les jornades o assistència al concert és oberta i gratuïta, i només cal inscripció prèvia.

Programa

10 h – 11 h: Presentació del projecte + Taula rodona per als directors/representants del cor.

11 h – 11:30 h: Descans + arribada dels cors.
11:30 h – 12:15 h: Assaig conjunt.
12:15 h – 12:30 h: Entrada públic.

12:30 h – 14:00 h: Concert.

Més informació

Educació i Mediació Artística

Accés amb reserva prèvia.