Pep Moliner

Departament de Música Clàssica i Contemporània

jmoliner@esmuc.cat

Repertori de música de cobla
Fiscorn

Moliner Pep

Formació

Es va formar al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb el mestre Miquel Badia, on va fer estudis de trombó de vares i fiscorn. Posteriorment, obtingué el títol superior de Fiscorn a l'ESMUC i el Màster Universitari en Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga, promogut per l'ESMUC i la UAB.

Concerts

Actualment, és component de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, de Za! i la Transmegacobla, del duet de música experimental Tête à Tête amb Marc Egea, de l'espectacle de titelles 'Els contes del binomi' amb la companyia Binixiflat i d'un projecte personal 'Fistrònic' on experimenta el so del fiscorn amb les bases electròniques, els efectes sonors i els loops.

Ha treballat en diversitat de grups on ha pogut desenvolupar la feina d'intèrpret en diversos estils musicals i amb una gran diversitat d'artistes on destaquen, Txarango, La carrau, Llibret Fortuny, Pascal Comelade, Enric Casasses, Roger Mas, Kepa Junkera, Els Catarres, Antoni Ros-Marbà, Josep Pons, Salvador Mas, Lluís Llach, Pau Riba, etc. També ha treballat diversos estils musicals, amb un peu a la Tradició i un a la innovació constant.

Enregistraments

Té més de 150 CD enregistrats. La gran majoria són enregistraments de la Cobla Sant Jordi - Ciutat de Barcelona, on destaquen la integral de música per a cobla d'Eduard Toldrà, la integral d'obres per a cobla de Joan i Ricard Lamote de Grignon, monogràfics dedicats a Manuel Oltra, Fèlix Martínez i Comín, Ricard Viladesau, etc. I obres de fusió amb cobla amb artistes com, Lluís Vidal, Joan Albert Amargós, Roger Mas, Pascal Comelade, Kepa Junkera, Niño Josele, Carme Canela, etc. També té enregistrat CD de Jazz, Música tradicional, Música electrònica i Música moderna.

Publicacions

Ha publicat articles sobre la història del fiscorn baix i el seu desenvolupament a Catalunya. Ha fet infinitat d'estudis i música de cambra per a fiscorn baix, instruments de la cobla i de música tradicional. Actualment, està treballant l'encàrrec del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la confecció d'un mètode complet de fiscorn baix.

Trajectòria

Pep Moliner és instrumentista de fiscorn, trombó i tuba, professor titular de fiscorn a l’Esmuc. Actualment compagina la feina de professor a l’Esmuc amb la d’intèrpret de fiscorn a la Cobla Sant Jordi.

Ha treballat en diversitat de grups on ha pogut desenvolupar la feina d’intèrpret en diversos estils musicals. Tant en el camp pedagògic com el musicològic la seva tasca està centrada en el fiscorn, tant en el desenvolupament de nous repertoris i noves formacions on el fiscorn és present.

També ha treballat i segueix treballant en la història del fiscorn, la investigació de nous elements interpretatius i tècnics d’aquest instrument. Podríem afirmar que el fiscorn és l’únic instrument de vent-metall genuïnament Català tot i d’esser d’adopció

Docència

És professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya des de l'any 2002, on principalment és professor de fiscorn baix, també de cambres d'instruments de la cobla, conjunts de música tradicional, el conjunt de metalls i fa l'assignatura teòrica 'Repertori dels instruments de la Cobla'. Va ser Cap del Departament de Música Tradicional de l'ESMUC entre els anys 2006 i 2015.

Enllaços