Publicat el 20 d'abril de 2023

Comparteix a:

‘L’Oasi de Lied’, cicle de l’Ateneu Barcelonès amb intèrprets de l’ESMUC

Oasi de Lied

Aquesta primavera ha començat amb la inauguració d’un nou cicle organitzat per l’Ateneu Barcelonès amb la col·laboració de l’ESMUC. Aquest conjunt de concerts, agrupats sota el títol ‘Oasi de Lied‘, compta amb la participació íntegra d’intèrprets del Màster de Lied Victoria de los Ángeles de l’Escola Superior de Música de Catalunya, i té lloc al llarg dels mesos de març, abril i maig a l’Ateneu. La primera d’aquestes actuacions, el concert inaugural, va tenir lloc el dimecres 22 de març a les 18:30 h, amb accés lliure.

  • Cicle L’Oasi de Lied

  • 22 de març; 20 i 28 d’abril; 11 de maig de 2023.

  • Sala de Carruatges de l’Ateneu Barcelonès (C/ de la Canuda, 6. Barcelona)


Inspiracions poètiques

El concert inaugural d’aquest nou cicle, que rep per nom ‘Inspiracions poètiques’, ens proposa un diàleg entre diferents autors històrics de la tradició literària (com Petrarca, Victor Hugo, Josep Carner i Josep Vicenç Foix) amb diferents compositors musicals europeus (com Gabriel Fauré, Édouard Lalo, Reynaldo Hahn, Franz Lizst, Eduard Toldrà, Joaquim Serra i Salvador Brotons).

En aquesta ocasió, l’escenari serà la Sala de Carruatges de l’Ateneu, i les peces seran interpretades amb el piano que ens cedeix el Maria Canals Barcelona. Els intèrprets que ens acompanyaran seran Ferran Mitjans (tenor), Llum Colomer (pianista), Cecília Rodríguez (soprano) i Helena Ginès (pianista). Excepcionalment, el concert també comptarà amb la col·laboració de la soprano Anna Belmonte. L’accés és lliure.

Al cicle l’Oasi de lied a l’Ateneu, cantants i pianistes del màster de lied ‘Victoria de los Angeles’ de l’ESMUC ens apropen, a través dels poemes musicats, a vivències de persones amb les quals ens sentirem identificades. El poema ens dirà el què, la música el com i nosaltres, intèrprets i públic, serem qui ho viu a través dels sons i les paraules.

El concert del 28 d’abril Femme fatale, femme fragile compta amb la participació d’Anna Belmonte, soprano, i Albert Giménez, pianista; Cecilia Rodríguez, soprano i Esther Vilar, pianista i Jorge Juan Morata, tenor, i Andrés Moya, pianista. Els diferents duos interpretaran obres de: Schubert, Herzogenberg, Isasi, Liszt, Schönberg, Albéniz, R. Strauss. L’actuació també podrà seguir-se en directe en streaming.

Aquest cicle s’inscriu en el marc del Centenari del naixement de Victoria de los Ángeles.


Més informació

Concert inaugural

Ateneu Barcelonès

Centenari Victoria de los Ángeles

Màster de Lied Victoria de los Ángeles (ESMUC)

Maria Canals Barcelona

Accés lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

03cartellgeneraloasilied2023
Cartell Inaugural Oasi Lied
Cartell Inaugural Oasi Lied