Publicat el 11 d'octubre de 2023

Comparteix a:

Dimarts Toca ESMUC: Beques Anna Riera I

Dimarts Toca Beques 1 16 9 1

Arantza Prat, Lluís Arratia, Sergio González i Laura Carles.

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i la Fundació Anna Riera s’uneixen una vegada més per posar en valor l’excel·lència i qualitat musical del centre, facilitant a estudiants de quart curs del Grau en Ensenyaments Artístics Superiors de Música poder centrar-se totalment en els seus estudis durant el curs acadèmic. Així doncs, el Dimarts Toca ESMUC del 17 d’octubre acollirà el primer concert de les Beques Anna Riera, amb les i els intèrprets Laura Carles, Lluís Arratia, Arantza Prats i Sergio González.

  • Dimarts 17 d’octubre

  • 18:15 hores

  • Sala d’Orquestra ESMUC. Accés lliure. Aforament limitat a la capacitat de la sala.


El concert començarà a càrrec de l’oboista Laura Carles, qui interpretarà el Poema per a oboè i piano de M. Dranishnikova, una obra desafiant i d’alt nivell tècnic. Laura comptarà amb l’acompanyament al piano de Jordi Torrent.

Continuarà el concert Lluís Arratia, baríton, i Arantza Prats, soprano, els quals delectaran al públic amb una selecció de lieder de Brahms, Schumann, Schubert i Mendelssohn. Cal posar en èmfasi el valor del lied en la música vocal, el qual exigeix un domini absolut tant tècnic com interpretatiu, esdevenint una forma embolcallada per les emocions que uneixen text i música. Al piano hi trobarem a Marta Infante i Ricard Martí. A més a més, ens sorprendran amb un fragment d’Il segreto di Susanna, de Wolf-Ferrari, amb l’acompanyament al piano d’Alan Branch.

Finalment, el concert conclourà amb la interpretació de dues grans obres per a contrabaix de Botessini, a càrrec de Sergio González, i una de les quals comptarà amb la presència de la contrabaixista Lina Humbel. Bottesini fou considerat el Paganini del contrabaix, motiu pel qual la seva obra és d’un alt nivell virtuosístic. En resum, aquest concert és una oportunitat única per a experimentar el talent i la dedicació de l’alumnat d’excel·lència que ha obtingut les beques de la Fundació Anna Riera.

El cicle Dimarts toca ESMUC, la programació estable del centre que inclou música d’estils i compositors diversos, compta amb la participació activa dels estudiants de l’especialitat de Producció i Gestió de l’Escola, com a part del currículum de pràctiques dels seus estudis. L’alumnat participant s’encarregua de l’organització del concert i s’assegura que públic i músics puguin gaudir d’una experiència musical única.

Més informació
Programa del concert

Laura Carles

–       Poema per a oboè i piano (M. Dranishnikova), piano: Jordi Torrent.
 
Lluís Arratia i Arantza Prats

Lluís Arratia
–       Sonntag (J. Brahms), pianista: Marta Infante
–       Wir wandelten (J. Brahms), pianista: Marta Infante
–       Papagena! Papagena! (Die Zauberflöte, W. A. Mozart), pianista: Alan Branch
 
Arantza Prats
–       Du bist wie eine Blume (R. Schumann), pianista: Alan Branch
–       Nachtlied (F. Mendelssohn), pianista: Alan Branch
–       Gretchen am Spinnrade (F. Schubert), pianista: Ricard Martí
 
Lluís Arratia i Arantza Prats
–       Il segreto di Susanna (Wolf-Ferrari) [fragment], pianista: Alan Branch
 
Sergio González
 
Sergio González i Lina Humbel
–       Gran Duetto núm. 1, II. Andante, per a dos contrabaixos (G. Bottesini)
 
Sergio González
–       Bolero, per a contrabaix i piano (G. Bottesini), pianista: Astrid Steinschaden

Intèrprets

Laura Carles

Laura Carles Robres va néixer a Sant Carles de la Ràpita l’any 2002. Allà començà els seus estudis musicals, a l’escola de l’Agrupació Musical Rapitenca. Cursà el Grau Professional al Conservatori de Música de Tortosa, amb els professors Jordi Bonilla i Laura Villar, obtenint el Premi Extraordinari d’interpretació d’oboè.

L’any 2020 entrà a l’ESMUC, on actualment estudia l’especialitat d’interpretació d’oboè amb els professors Eduardo Martínez i Dolors Chiralt. Paral·lelament, ho compagina amb el grau de Mestra d’Educació Primària a la Universitat de Barcelona.

Actualment, és membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat amb algunes orquestres professionals com l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Laura Carles 1
Laura Carles.


Lluís Arratia

Lluís Arratia comença la seva formació vocal a Alemanya, on aviat s’uneix a la plantilla del Cor Jove de l’Estat de Baviera.

Actualment, està cursant el Grau d’Interpretació en especialitat de Cant Clàssic i Contemporani a l’ESMUC, amb Margarida Natividade. En el context d’aquests estudis, ha participat com a alumne actiu en classes magistrals a càrrec de Josep Bros, així com en un curs de Lied impartit per Wolfram Rieger.

El seu interès per la música antiga l’ha portat a formar part de projectes formatius com ara la Bachcelona Akademie 2022 (dir. Lluís Vilamajó, Ton Koopman) i 2023 (dir. Massaki Suzuki, Carlos Mena).

Com a solista, ha interpretat diverses cantates de Bach (BWV56, BWV89, BWV115, BWV140), així com el Magnificat del mateix compositor.
Pel que fa al cant coral, ha format part del Cor Jove Nacional de Catalunya, en l’edició dirigida per Pere Lluís Biosca, així com de la Internationale Chorakademie Lübeck (dir. Rolf Beck). Ha cantat amb Ensemble O Vos Omnes i amb el grup de polifonia Intonationes.

Des de 2021, forma part de la Capella Reial de Catalunya, sota la direcció de Jordi Savall.

Lluis Arratia 1
Lluís Arratia.


Arantza Prats

Arantza Prats comença els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Sant Sebastià, la seva ciutat natal, on cursa el grau de piano. Paral·lelament, canta des de ben petita als cors infantils i joves de l’Orfeó Donostiarra.

El 2020, decideix centrar-se en el cant i es trasllada a Barcelona per estudiar a l’ESMUC.
És membre del Cor de Cambra Noctes i recentment ha cantat amb La Capella Reial de Catalunya. També ha format part del Cor Jove Nacional de Catalunya, el Cor Jove del País Basc i el Cor Jove de l’Orfeó Català.

Com a solista, ha cantat el Magnificat de Bach i pròximament farà la Passió segons Sant Joan.

Arantza Prats 1
Arantza Prats.


Sergio González

D’origen valencià, estudia el grau elemental i professional al Conservatori Municipal de Música José Iturbi de València, sota el mestratge del professor Francisco Lluch Murillo, tot obtenint el premi de grau del Conservatori, amb Matrícula d’Honor.

Actualment, estudia quart curs d’interpretació en l’especialitat de contrabaix clàssic a l’ESMUC, amb la professora Uxía Martínez Botana.
Ha participat activament amb orquestres joves de tot el panorama espanyol, i també ha col·laborat amb orquestres professionals com l’OV, l’Orquesta Sinfónica de Galícia o l’OBC.

Com a intèrpret destaca per la seva exploració del contrabaix tant en l’àmbit d’instrument cambrístic i solista, com d’instrument orquestral.

Sergio Gonzalez 1
Sergio González.

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Beques Anna Riera I | Dimarts Toca | ESMUC | 2022.