Publicat el 29 de setembre de 2022

Comparteix a:

Alumnat becat per la Fundació Anna Riera

Beques Anna Riera Imatge General 1

Les beques de la Fundació Anna Riera premien l’excel·lència de l’estudiantat

Un any més la Fundació Anna Riera atorga unes beques a l’excel·lència entre el nostre estudiantat de quart curs, per tal que puguin disposar del màxim de temps possible per dedicar als seus estudis. Es tracta d’una col·laboració continuada entre l’ESMUC i la Fundació, i sempre posa en relleu la qualitat musical en la nostra institució. Els i les estudiants  becades, que obtindran cadascú 4.000 euros, són els següents: César Aparicio, Gonzalo Barrero, Sergi Boqué, Louanna Cleries, Belén García, Pau Jorba, Albert López, Maëlys Robinne i Estela Serrano.

Concert Beques Anna Riera, Dimarts Toca ESMUC 2020.

El tribunal qualificador que atorga les beques ha estat integrat per Núria Sempere, directora general de l’ESMUC; Melissa Mercadal, subdirectora d’Ordenació i Planificació Acadèmica; David Albet, cap del Departament d’Instruments Orquestrals de la Música Clàssica i Contemporània; Xavier Blanch, cap del Departament de Música Antiga, i Joan Sanmartí, cap del Departament de Jazz i Música Moderna.

Alumnat becat per al curs 2022/2023:

César Aparicio Crespo
César Aparicio Crespo neix a Barcelona el 2001, i comença els seus estudis musicals amb tres anys a l’escola de música Tritó, inicialment amb Josep Maria Ribelles i més tard amb Lina Serracarabasa. El 2019 accedeix a l’Escola Superior de Música de Catalunya, on estudia amb Magdalena Barrera i col·labora amb diversos projectes orquestrals interns.

Durant aquest període també ha col·laborat amb diverses orquestres joves i professionals com l’OBC, la Banda Municipal de Barcelona, la Jonc o l’OJSG, entre d’altres, i sota directors del nivell de Kasushi Ono, Salvador Brotons, Ernest Martinez Izquierdo o Josep Caballé entre d’altres. També ha participat en certàmens i concursos nacionals, guanyant dos primers premis (2017, 2018) al concurs ArpaPlus.

César Aparicio Crespo Q (1)
Gonzalo Barrero Q (1)

Gonzalo Barrero López
Va néixer a Jerez de la Frontera, l’any 2001. Comença els seus estudis de piano al Conservatori Professional de música “Joaquín Villatoro” amb 8 anys amb el professor Eduardo Rodríguez Carrasco. Va compaginar els seus estudis amb una participació activa en cursos de perfeccionament amb diferent professorat com Guillermo González Hernández, Patrín García Barredo, Miquel Àngel Ortega Chavaldas, Begoña Uriarte Pérez, Víctor i Lluís del Valle, Bart van der Roer.

El 2019 va començar el Grau Superior de Música a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Vladislav Bronevetzky Juvan, actualment estudia quart curs.

Sergi Boqué i Guillem
Sergi Boqué (Barcelona, 1998) inicia els seus estudis de piano clàssic amb Susanna Allande. Continua la seva formació a Berlín abans d’entrar a l’ESMUC, on en l’actualitat cursa l’especialitat de piano jazz amb Francesc Capella, i continua els seus estudis de piano clàssic amb Lluís Pérez-Molina. Ha estat premiat en diverses ocasions al concurs internacional Jugend Musiziert.

Sergi Boqué Guillem
Louanna Cleries

Louanna Cleries Añó
Louanna Cleries Añó, nascuda a València va cursar els ensenyaments professionals de clarinet al Conservatori Professional de Música de Torrent on va rebre el Premi Professional de l’especialitat d’interpretació de clarinet i música de cambra, així com menció honorífica en l’especialitat d’història de la música. També ha rebut el segon premi de clarinet al Concurs Internacional de Música d’Orihuela 2020.

Belén García Burgos
Belén García (Alacant) va començar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de música “Guitarrista José Tomás”, estudis que va complementar amb la seva formació teatral, participant en diversos musicals des de molt jove. Amb 14 anys es va trobar amb la seva passió per la música clàssica, en concret amb l’òpera. L’any 2019 comença els seus estudis a l’ESMUC de la mà de la seva professora Enedina Lloris. Durant la seva vida acadèmica ha rebut classes de grans liederistes com Francisco Poyato i Josep Surinyac, arribant a col·laborar amb el Màster de Lied “Victoria de los Ángeles”. Ha completat la seva formació acadèmica amb classes magistrals de grans personalitats del teatre i la música, com Marchu Lorente, Pia Freund o Jordi Domenech.
 
Ha participat en musicals i òperes, com La Bohème, de G. Puccini (Vocemmus, 2016) o Rocky Horror Show (El Gallinero Teatro, 2018). També ha participat en l’òpera Cendrillon, de Pauline Viardot, dins el context de la Bottega d’Opera de l’ESMUC, i a l’òpera Il Filosofo di Campagna, de B. Galuppi. A més a més, ha realitzat diversos recitals en diferents teatres i sales de concerts com a l’Auditori de la Diputació d’Alacant, Teatre Calderón (Alcoi), el Palau de les Arts Reina Sofia (València) o la Sala Alicia de Larrocha de L’Auditori.

Belen García Q (1)
Pau Jorba Bonastre

Pau Jorba Bonastre
En Pau Jorba neix a Manresa (2000), i cursa els primers estudis musicals a l’Escola Municipal de Música d’Artés. Conclou l’ensenyament professional al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Paral·lelament, comença a estudiar al centre Cromàtic, de Llibert Fortuny, primer professor de saxo jazz que té, i que esdevé el seu mentor. L’any 2019 comença els seus estudis superiors a l’ESMUC. Durant aquests anys també rep classes i ensenyaments de músics internacionals com Aaron Goldberg, Immanuel Wilkins, Michael League, Chris Cheek, Michael Kanan i grans figures del jazz estatal com Ernesto Aurignac o Carles Benavent.
 
Actualment, està immers en diversos projectes musicals, destacant la seva proposta personal, Pau Jorba Group, format per alumnat i alumni de l’ESMUC. També colidera amb Ferran Rico i Artur Ponsà el projecte KIW, un trio format l’any 2018, amb qui ha enregistrat el seu primer treball enguany.

Albert López Cortés
Cursa el grau d’Interpretació en Percussió Històrica amb el mestre Pedro Estevan. Abans d’accedir a l’ESMUC va estudiar el grau professional de Percussió Tradicional al Tecler de Tarragona juntament amb el mestre Pere Olivé. Actualment, continua els seus estudis i la recerca sobre la percussió històrica.

López afirma que la recerca artística és el punt clau per entendre aquesta especialitat: un terreny ple d’hipòtesis on només podem utilitzar la iconografia conservada per entendre els instruments que es tocaven a l’època on la falta d’escrits deixen obert un ventall creatiu lliure, que es poden abraçar des de l’expressió artística més personal i el coneixement especialitzat, per impulsar la innovació musical. Tot a través de la revalorització d’una percussió desconeguda per a la societat.

Albert López Q (1)
Maelys Robinne

Maëlys Robinne
Nascuda a París, Maëlys inicia la seva educació artística a França. Des de molt jove comença a estudiar cant coral i a fer classes de ballet. Després de l’obtenció del Grau professional en Dansa, decideix entrar al conservatori per començar els estudis de cant líric. Paral·lelament, cursa en grau superior de Dret.
 
Un any després, comença els estudis d’Interpretació de la música clàssica i contemporània a l’ESMUC en cant líric, amb la professora Margarida Codina Nativitade. També realitza el Màster de dret. Actualment, està fent un Erasmus al Conservatori de París i un Màster de Management, per acabar la seva formació acadèmica. Maëlys s’ha integrat en alguns cors professionals a França i Catalunya, i canta també un repertori molt divers com a solista. Recentment, ha creat, en companyia de dos amics, un trio de dues guitarres i veu.

Estela Serrano Andújar
Nascuda a Requena (València), Estela Andújar va cursar el Grau professional de flauta al Conservatori Professional de Música de Requena, amb David Badía, alhora que s’especialitzava amb Magdalena Martínez. 

Es va graduar el 2019 amb Premi d’Honor, i el mateix any es va graduar també de piano. Actualment, estudia flauta a l’ESMUC amb el professor Vicens Prats. Ha format part de la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid, i forma part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Estela Andújar