Publicat el 8 de febrer de 2022

Comparteix a:

Concert inaugural de la Camerata de Música Catalana

Camerata de Música Catalana

Obres de Txaikovski i Juli Garreta en el concert-presentació de la Camerata de Música Catalana el proper dissabte 26 de febrer.

Concert inaugural Camerata de Música Catalana

Dissabte 26 de febrer, 19 h
Sala 4 de l’Auditori

Dirigida per Jofre Bardolet, la Camerata de Música Catalana realitzarà el seu concert inaugural a la Sala 4 de l’Auditori de Barcelona el dissabte 26 de febrer (19 h) amb entrada gratuïta.

Presentada com una orquestra de corda de recent creació, la Camerata de Música Catalana (CMC) és integrada per estudiants i ex-estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), com també del Conservatori Superior del Liceu. La CMC, així, s’afegeix al panorama orquestral de Catalunya i ratifica el bon nivell assolit des dels diferents centres d’educació musical superior al nostre país. Fidel, però, a un relat propi, la CMC vol potenciar el, malauradament, sovint desatès i oblidat patrimoni musical català.

És per això que la CMC neix amb el clar objectiu d’omplir aquest buit i contribuir així a la recuperació, socialització, promoció i divulgació del repertori orquestral català posant en valor l’obra de compositors actuals i dels segles anteriors que no compten amb el reconeixement que mereixen. Per aquest concert inaugural, la formació que dirigeix Bardolet ha ordit un programa format per la meravellosa Serenata per a cordes en Do Major, opus 48 (1880) de Piotr Ílitx Txaikovski (1840-1893) i les no menys excel·lents Impressions simfòniques per a orquestra de corda (1907) de Juli Garreta (1875-1925).

logo Camerata de Música Catalana

La CMC compta amb el suport logístic i promocional de l’ESMUC i rep la consideració de “grup resident”. Cal dir que el concert també es podrà escoltar l’endemà, 27 de febrer a les 12 del migdia, a la Sala 2 del Teatre Atlàntida de Vic.

Programa

Serenade per a cordes, Piotr Ilitx Txaikovski


I. Pezzo in forma di sonatina / II. Valse / III. Elegia / IV. Finale

__

Impressions simfòniques, Juli Garreta


I. No molt de pressa / II. No molt poc a poc / III. Temps moderat / IV. De pressa i apassionat

Intèrprets

Violins I
Jordi Prim
Núria Güell
Alexis Garita
Pau Andreu
Maria Reinoso
Martí Font

Violins II
Anna Maria Garcia
Aina Hujic
Maria Sánchez
Georgy Mikheile
Maria Garcia

Violes
Estela Megías
Marina Prat
Gerard Araníbar
Laura del Pozo

Violoncels
Quim Tejedor
Núria Comorera
Carles Girbau
Olga Prats

Contrabaixos
Núria Casas
Pau Llopis

Direcció
Jofre Bardolet