Publicat el 10 de desembre de 2024

Comparteix a:

Primer concert del curs del Conjunt de Percussió de l’ESMUC

Conjunt de percussió ESMUC

Imatge d’arxiu del festival Mixtur 2022 a l’ESMUC.

El Conjunt de Percussió de l’ESMUC ofereix un concert monogràfic del compositor i percussionista Jesús Rueda que tindrà dues sessions, el divendres 13 i el dilluns 16 de desembre a la Sala d’Orquestra. En el monogràfic s’interpretaran les obres per a percussió de Rueda. El concert està emmarcat dins de l’intercanvi amb el grup de percussió del Centre Superior de Música del País Basc (MUSIKENE) que va iniciar-se el curs passat. A més d’aquest monogràfic, el Conjunt de Percussió de l’ESMUC anirà a Donostia per oferir un concert durant el segon quadrimestre d’aquest curs dins de l’intercanvi. L’accés al concert és lliure fins a completar l’aforament de la sala.

  • Divendres 13 i dilluns 16 de desembre. 

  • 18:00 hores.

  • Sala d’orquestra ESMUC.


Jesús Rueda

Premi Nacional de Música 2004 (Ministeri de Cultura) i membre fundador de Música Present (MP). La seva producció inclou més de 90 obres de tots els gèneres: obres orquestrals, entre elles quatre simfonies, una òpera, nombroses peces per a música de cambra i un important catàleg per a piano. 

Ha estudiat Piano al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid amb Joaquín Soriano i harmonia amb Emilio López. També ha realitzat estudis de composició amb Luis de Pablo (1980-1984) i amb Francisco Guerrero. Va ampliar els seus estudis amb Manzoni, Gentilucci i Luigi Nono becat pel Festival de Granada (1985-88). 

Ha rebut encàrrecs del CDMC (Ministeri de Cultura d’Espanya), Ensemble InterContemporain de París, Biennale di Venezia, ONE, Universitat Complutense d’Alcalá, Novecento Musica i Arquebisbat de Milà, Ensemble L’Itineraire de París, JONDE, Niewe Muziek de Middelburg i de diversos grups i solistes internacionals. 

Des de fa més de 20 anys és professor convidat a conservatoris i universitats d’Europa i Iberoamèrica. A més, forma part del jurat de nombrosos premis internacionals: el Premi Internacional de Composició Reina Sofia i la Fundació Ferrer-Salat a Barcelona.

Programa

Perpetuum Mobile (1998) – Duo marimba, vibràfon y percussió.       
Estudio Expresivo (2003) –  Quartet de marimbes. 
Ruy (2014) – per a vibràfon. 
Pocket Paradise (2006) – Sextet de percussió. 
Mateix programa per a les dues sessions.

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Congrés de Percussió de l’ASPECAT | ESMUC Maig | 2022.