Publicat el 3 de març de 2023

Comparteix a:

Balanç positiu de la Jornada de Portes Obertes de l’ESMUC

Jornada Portes Obertes 2023

La Jornada de portes obertes de l’ESMUC del passat 18 de febrer va comptar amb la participació de 418 visitants

El passat 18 de febrer l’ESMUC va celebrar la Jornada de Portes Obertes amb un èxit de convocatòria que feia temps no es veia. Els terminis d’inscripció i la posterior llista d’espera es van haver de tancar amb força temps d’antelació a causa de l’alta demanda de participació. Sembla que la tornada a una normalitat real després de la pandèmia va animar a les persones interessades a conèixer l’ESMUC, les seves instal·lacions, els estudis ofertats i les proves d’accés. En concret, 418 persones entre familiars i possibles futurs candidats i candidates van omplir els passadissos i les sessions informatives que van tenir lloc a diferents espais.

Jornada virtual de portes obertes de l’ESMUC 2021.

Famílies, estudiants de música amb curiositat o amb interès en els estudis que ofereix l’ESMUC i en disposar de més informació de cara a les proves d’accés, van constituir el gruix de visitants que van omplir aquest dia els passadissos, les sales de reunions i els diferents espais del centre.

La jornada es va desenvolupar el matí del dissabte a partir de les 10 h i amb diferents opcions per als visitants. Mentre uns grups visitaven els espais de l’edifici, uns altres assistien a les reunions informatives generals, en català i castellà, centrades en les especialitats que s’imparteixen actualment i en les proves d’accés. La directora general, Núria Sempere, i la subdirectora general d’Ordenació i planificació acadèmica, Melissa Mercadal van ser les responsables d’explicar aquests temes i respondre les preguntes de les persones assistents. A partir de les 11 h, es va procedir a un segon torn amb unes altres visites i altres reunions informatives. Posteriorment, a partir de les 12:10 h i fins a les 14 h, es van desenvolupar les reunions per especialitats on els responsables explicaven les característiques dels estudis concrets.


Algunes dades d’interès

Les reunions d’especialitat que més participació van tenir, van ser Clàssica i contemporània (124), Jazz i música moderna (71), Pedagogia (43) i Composició (34). I, en segon lloc: Producció i Gestió (16), Antiga (12), Direcció (11), Musicologia i Sonologia (ambdós amb 9) i Tradicional (6).

La jornada va comptar amb l’assistència de 418 persones durant tot el matí. De les enquestes que els i les participants van fer es desprenen diferents dades d’interès. El 42% de les persones inscrites va conèixer la realització de la jornada a través del seu conservatori o escola de música, el 30% per un familiar o amic/amiga i el 22% per la web i xarxes socials.

El que portaria als possibles candidats i candidates a estudiar a l’ESMUC és l’oferta informativa, amb un 25,18%, la titularitat pública el 22,26%, les instal·lacions i els recursos del centre, un 20,44%, i el professorat, el 17,88%.

Així mateix, per a les i els assistents que van omplir l’enquesta al final de les jornades, el 74,63%, estava molt d’acord que la jornada l’havia aportat nova informació.  El 97,76% assegurava també que la impressió que l’ha causat el centre i les seves instal·lacions havia estat molt bona.

Tant les bones dades, com les cares de satisfacció de les persones assistents a aquesta jornada, els seus somriures, ens impulsa a continuar millorant dia a dia l’ESMUC i a començar a pensar que la pròxima Jornada de Portes Obertes, ha de ser, encara, millor.

Jornada Portes Obertes ESMUC
Entrada Jornada Portes Obertes ESMUC.
Jornada Portes Obertes 2023
Primers visitants Jornada Portes Obertes 2023.
Accés Jornada Portes Obertes 2023
Acreditació a la Jornada Portes Obertes 2023.
Jornada Portes Obertes 2023
Sala d’Orquestra. Reunió informativa.
Jornada Portes Obertes de l'ESMUC 2023
Accés a les reunions d’Especialitats.
Jornada Portes Obertes 2023
Jornada Portes Obertes de l’ESMUC. Sala d’Orquestra
Jornada Portes Obertes 2023
Jornada Portes Obertes. Sala de Cor.
Jornada Portes Obertes 2023
Jornada Portes Obertes. Visita espais.
Jornada Portes Obertes 2023
Jornada Portes Obertes de l’ESMUC. Visita Biblioteca.
Jornada Portes Obertes 2023
Jornada Portes Obertes de l’ESMUC. Visita Biblioteca.
Jornada Portes Obertes 2023
Estudiants PiG. Jornada Portes Obertes Esmuc 2023.
Jornada Portes Obertes 2023
Estudiants PiG. Jornada Portes Obertes Esmuc 2023.
Jornada Portes Obertes 2023
Reunió especialitat de Pedagogia. Jornada Portes Obertes Esmuc 2023
Jornada Portes Obertes 2023
Jornada Portes Obertes Esmuc 2023. Aperitiu a la terrassa.