Publicat el 4 de març de 2024

Comparteix a:

Èxit de participació de la Jornada de Portes Obertes

Jornada Portes Obertes Esmuc 2024 1

El passat dissabte 2 de març va tenir lloc la Jornada de Portes Obertes d’aquest any amb un èxit de convocatòria similar al d’edicions anteriors. Més de 400 persones es van donar cita a l’Escola Superior de Música de Catalunya per conèixer les instal·lacions de l’ESMUC, l’oferta d’estudis i les qüestions d’interès relacionades amb les proves d’accés. Entre el públic assistent hi havia futurs candidats i candidates, familiars i persones que volien conèixer el centre. La jornada s’emmarcava dins la celebració del 25 aniversari de L’Auditori i del seu edifici.

La jornada es va desenvolupar el matí del dissabte a partir de les 9:30 h i amb diferents opcions per als visitants. Mentre uns grups visitaven els espais de l’edifici, uns altres assistien a les reunions informatives generals, en català i castellà, centrades en les especialitats que s’imparteixen actualment i en les proves d’accés.

La directora general, Núria Sempere, i la subdirectora general d’Ordenació i planificació acadèmica, Melissa Mercadal van ser les encarregades d’explicar aquests temes i respondre les preguntes de les persones assistents. En aquestes presentacions, les dues responsables van poder explicar la posada en marxa de la nova titulació, el doble grau en música i educació primària que s’impartirà a les Terres de l’Ebre, i també la incorporació de l’ESMUC a la xarxa universitària europea IN.TUNE, la primera dedicada a la música i les arts.
 
A partir de les 12 h, i fins a les 14 h, es va procedir a desenvolupar les reunions per especialitats on els responsables dels departaments van poder explicar les característiques dels estudis que ofereix l’ESMUC en el Grau en ensenyaments artístics superiors de Música.

Com acostuma a ser habitual, les reunions d’especialitat que més participació van tenir, van ser Clàssica i contemporània,  Jazz i música moderna, Pedagogia i Composició. En segon lloc trobem Producció i Gestió, Antiga, Direcció, Musicologia i Sonologia i Arrel. Cal dir també que enguany la Jornada de Portes Obertes va comptar amb la participació d’un equip de 14 estudiants de tots els cursos i especialitats, coordinats per la Secretaria Acadèmica de l’Escola, que es van encarregar de les visites guiades i d’atendre els participants, més enllà de les reunions formals, i resoldre els dubtes i preguntes que van plantejar.

Jornada Portes Obertes Esmuc 2024 2
Jornada Portes Obertes Esmuc 2024 3
Jornada Portes Obertes Esmuc 2024 5 1
Estudiants Jpo 1