Publicat el 23 de maig de 2024

Comparteix a:

Acte de graduació dels Ensenyaments Artístics Superiors 2024

Esmuc Grup 1 1

Acte de graduació del curs passat (2023).

El departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya organitza el dilluns 27 de maig la cerimònia de graduació dels Ensenyaments Artístics Superiors per a tot l’alumnat que ha cursat els seus estudis i es graduen aquest any (promoció 2020-2024). L’acte tindrà lloc al Teatre Victòria, a les 18 hores. Entrada amb invitació.

  • Dilluns 27 de maig

  • 18:00 hores

  • Teatre Victòria. Accés amb invitació.


Enguany, el padrí de la promoció és Marc Sanz Pey, graduat en Moda a l’IED Barcelona i tercer espanyol en arribar a formar part del top ten del Festival Internacional de Moda, Complements i Fotografia de Hyères. La futura graduada Erola Albesa, estudiant de Producció i Gestió serà la representant de la promoció de l’ESMUC. A la part d’actuacions musicals, a més de la participació de formacions del Taller de Músics i l’Escola jam Session, per part de l’ESMUC intervindrà el grup Celobert, format per Laia Camps, Martí Vila, Miquel Freixas, Gerard Avellaneda i Marc Parés. La consellera d’Educació, Anna Simó farà el parlament institucional de cloenda.

L’acte de graduació reuneix els estudiants que acaben els estudis superiors a totes les escoles d’ensenyaments superiors artístics que depenen del departament d’Educació de la Generalitat: art dramàtic, conservació i restauració de béns culturals, dansa, disseny i música.

La cerimònia comptarà també amb la projecció de vídeos dels centres, a més d’entrevistes en directe als estudiants representants dels diferents centres participants. Posteriorment, tots els graduants rebran un diploma honorífic. Com en altres edicions, estudiants de les diferents escoles superiors participen en la conducció de l’acte, el disseny de tota la imatge gràfica i dels obsequis commemoratius per als centres. La direcció artística de la cerimònia està a càrrec de Martí Torras, director d’escena, dramaturg i dibuixant. Les graduades i graduats de l’ESMUC assistents estaran acompanyats per una representació de la direcció, així com de familiars i amics.

Celobert

La formació Celobert és un projecte musical on participen músics de l’ESMUC i que el passat 15 de desembre va presentar el seu primer single homònim. La formació té un ideari musical que recull influències del jazz, l’indie, la música urbana o la cançó d’autor. Enguany han publicat el seu àlbum Llum (autoeditat).

La formació interpretarà la canço El meu refugi dalt del cel, del musical de Broadway Pippin, en col·laboració amb una alumna de l’Institut del Teatre. La cloenda de l’acte també anirà a càrrec de Celobert amb el tema Hi seré, amb la col·laboració, als cors finals, d’alumnat de Musical d’Eòlia.

Ensenyaments artístics superiors

Els ensenyaments artístics superiors tenen com a objectiu la formació de professionals qualificats en diversos camps dels àmbits artístics. Els seus estudis estan adaptats a l’espai europeu d’educació superior i el títol que s’obté és el grau de l’especialitat corresponent, equivalent a tots els efectes als graus universitaris. Els ensenyaments artístics superiors comprenen 240 crèdits ECTS distribuïts en quatre cursos (amb matèries de formació bàsica de cada àmbit, matèries obligatòries i optatives, pràctiques externes i un treball final), que contenen tota la informació teòrica i pràctica que adquirirà l’estudiant.

Més informació

Accés amb invitació.

Acte de graduació EAS 2023.