Publicat el 17 d'abril de 2024

Comparteix a:

Arriben les Beques de la Fundació Frederic Mompou

Frederic Mompou

Frederic Mompou.

La Fundació Frederic Mompou ha convocat la primera edició de beques d’estudis destinades a la recerca i a la interpretació de la música del compositor Frederic Mompou dirigides a l’alumnat del Màster d’Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània de l’Escola Superior de Música de Catalunya. 

Aquesta beca es crea per incentivar l’estudi de l’obra de Frederic Mompou en el context acadèmic i de recerca. La data límit per presentar candidatures és el 12 de juliol de 2024 i s’atorgarà una sola beca d’un import de 2.000 €. L’ajuda té com a objectiu donar suport als projectes que integren la interpretació i la recerca de la música de Frederic Mompou en un mateix treball: la interpretació de la seva obra en piano, cant i guitarra —instruments pels quals va compondre de forma més significativa—, i en la recerca en qualsevol àmbit performatiu o musicològic relacionada també amb la seva obra. 

A més de l’aportació econòmica, la Fundació Frederic Mompou donarà suport acompanyant i facilitant l’accés a la documentació del seu arxiu i farà difusió del concert i del treball escrit de la recerca. La inscripció a les beques s’ha de fer a través del següent correu electrònic: info@fundaciomompou.cat

  • Termini obert fins al 12 de juliol

  • Inscripció a les beques: info@fundaciomompou.cat 


Bases de les beques 

Per a poder obtenir la Beca Frederic Mompou és imprescindible que el Treball Final de Màster inclogui la interpretació de la seva obra i un estudi de recerca que aporti coneixement sobre qualsevol aspecte relatiu al compositor, que pot ser de forma total o parcial. 

Pel que fa a la interpretació de l’obra pianística i vocal, el Concert Final de Màster ha d’estar confeccionat amb un mínim del 50% de la seva durada amb obres d’aquest compositor. En la modalitat de guitarra ho serà amb la totalitat de l’obra escrita per a aquest instrument. I pel que fa al treball escrit, podrà presentar una investigació en qualsevol dels àmbits de la recerca performativa o de la musicologia actual (biogràfica, històrica, estètica, teòrica, sociològica, iconogràfica, de recepció crítica, etc.) de forma exclusiva o parcial, amb el requisit que el compositor en formi part. 

Més informació