Acte d’inauguració del curs acadèmic 2024-25
Acte inauguració curs 2023-2024 ESMUC (arxiu).
El pròxim dimecres 2 d’octubre tindrà lloc la Inauguració oficial del Curs Acadèmic 2024-2025 de l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb la presència de la nova consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó. L’acte també comptarà amb una salutació en streaming de Núria Schönberg, filla del compositor austríac Arnold Schönberg, i una intervenció d’Oriol Rosell, crític, divulgador cultural i professor d’història i Estètica de la Música Electrònica, entre altres.
El lliurament dels Premis ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat i interpretacions musicals a càrrec d’estudiants de l’ESMUC constitueixen la resta del programa. L’acte es farà a les 12.30 h, a la Sala d’Orquestra i l’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.
Com cada any a començaments del curs acadèmic, l’Escola Superior de Música de Catalunya celebra l’acte institucional d’inauguració del nou curs, reunint la seva comunitat educativa. Enguany, l’acte serà presidit per la consellera d’Educació i Formació Professional, de la Generalitat de Catalunya, Esther Niubó, i les paraules en línia de Núria Schönberg, filla del compositor Arnold Schönberg. També participarà Oriol Rosell crític, divulgador cultural, docent i compositor de bandes sonores per a espectacles de dansa i teatre.
El programa de l’acte inaugural també inclou el lliurament dels Premis ESMUC als Treballs de Recerca de Batxillerat. Els guardons seran atorgats per la consellera d’Educació i Formació Professional, juntament amb la responsable dels Premis de Música que organitza la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA, Belén Latorre, el cap de Recerca, qualitat i innovació de l’ESMUC, Joaquim Rabaseda, i la directora general de l’Escola, Núria Sempere.
Les persones finalistes en aquesta ocasió són Ona Camps Pardos, La música dels edificis, escoltant “Un passeig per Sant Andreu de Palomar” (Sagrada Família, de Sant Andreu); Jana Madrid Simón, Moviment corporal amb música: eina pel desenvolupament de la ment i les emocions (Institut Eugeni d’Ors, de Vilafranca del Penedès); Alba Martínez Hernández, La funcionalitat de la musicoteràpia (Institut Rovira-Forns, de Santa Perpètua de Mogoda), i Isaac Solsona de la Encarnación, Innovació en l’ensenyament: matemàtiques i música en simfonia (Institut Vacarisses).
Pel que fa a les intervencions musicals, estudiants de l’ESMUC faran diferents intervencions: Paula Ros, violí; Anna Ripoll, violoncel, i Mireia Pladevall, piano; i Àngela Zarzuela, guitarra flamenca.
Més informació
Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.