Publicat el 5 de febrer de 2024

Comparteix a:

2a jam interdisciplinària de música i moviment 23-24

El proper dijous 22 de febrer tindrà lloc a l’Escola una nova Jam interdisciplinària de música i moviment, una activitat de caire participatiu promoguda pel Departament d’Educació i Mediació Artística de l’ESMUC i que és oberta a tothom que tingui curiositat i desig d’experimentar.

Què són les jams de música i moviment?

Les jams són uns espais oberts d’improvisació lliure, on músics i ballarins interactuen de manera espontània, generant composicions i coreografies instantànies.

L’ambient creatiu que emana d’aquesta activitat promou la comunicació i la interacció simultània entre la música i el moviment, difuminant els rols i les propostes entre ambdues disciplines i generant codis comuns de comunicació i composició a temps real.

A qui s’adrecen?

Aquesta activitat està dirigida a intèrprets, ballarins i ballarines, artistes, estudiants, amateurs i/o professionals amb interès i curiositat per experimentar amb ambdues disciplines. Hi poden participar persones tant de dins com de fora de l’Esmuc.

 • Dijous 22 de febrer

 • 18:00 h – 20:00 h

 • ESMUC – Sala d’orquestra

 • Entrada lliure amb inscripció prèvia. Màxim participants: 45 persones

 • emomblant@esmuc.cat

Què farem en aquestes sessions?

Les sessions s’organitzen segons el següent programa:

 • Benvinguda: arribada conjunta i explicació de l’activitat.

 • Escalfament físic i musical: preparació físico/musical per a tots els participants. Punt de partida des d’on construirem l’espai obert de la Jam.
  A càrrec de Carles Marigó  i Ester Momblant Ribas.

 • Espai obert: espai/temps no guiat, on es desenvolupa l’activitat interdisciplinària d’improvisació lliure.
  Ambient de molta escolta i compromís cap a la composició grupal.

 • Final: resoldre l’espai obert d’improvisació per a trobar un final comú.

 • Tancament: cercle reflexiu de posada en comú sobre l’activitat.

Cal portar roba còmoda i mitjons per moure’s, l’instrument musical per sonar i moltes ganes d’experimentar.

Ester Momblant (1)
Ester Momblant Ribas

Ballarina i docent. Formada en dansa contemporània i especialitzada en Improvisació, Contact Improvisació i Educació Somàtica. En la seva faceta com a ballarina improvisadora ha col·laborat i estudiat amb Nancy Stark Smith, Mike Vargas, Julyen Hamilton, Steve Batts, Dani Comas, Angela Dony, Lucas Condró. Ha participat en festivals i congressos de Contact Improvisació Improvisació nacionals, d’Europa, Rússia, Israel i Brasil. Des del 2005 és docent de Formació Corporal i Dansa a l’Esmuc, on també col·labora als màsters de Música com a Art Interdisciplinari (UB/URV) i el d’Improvisació. Organitza i dinamitza les Jams de Música i Moviment a l’Esmuc des de 2018.

Carles Marigo
Carles Marigó

Intèrpret, creador i professor format com a pianista clàssic a l’ESMUC amb Vladislav Bronevetsky i al Conservatori Tchaikovsky de Moscou amb Irina Plotnikova. Ha desenvolupat la seva faceta com a improvisador guiat per Xavier Dotras, Albert Bover, Ana Finger, Emilio Molina, Juan de la Rubia, Michael Pisaro, James Fei, Evan Parker. Amplia la seva formació gràcies a les beques CEP, CoNCA i AIE, i recolzat pels premis nacionals i internacionals obtinguts com a pianista i compositor durant l’etapa de formació (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes, entre d’altres). Ha estat músic creador resident a la Pedrera (Barcelona, 2017), l’Atlàntida de Vic (2020), la Marfà (Girona, Residències internacionals 2020- 2021) i al Zamus Zentrum für Alte Musik Köln (Colònia, Alemanya, 2021). Actualment és professor d’improvisació a l’ESMUC.