Publicat el 7 de juliol de 2023

Comparteix a:

Visita d’una delegació escolar xinesa a l’ESMUC

Visita Universitat Sud Xina Esmuc 1

El 19 de juliol una delegació de joves estudiants de música de l’Escola Secundària afiliada a la Universitat Normal del Sud de laXina (Cantó) ha visitat l’Escola Superior de Música de Catalunya, dins d’un intercanvi cultural que els porta per diferents ciutats de l’Estat. A l’ESMUC la directora general, Núria Sempere, va donar la benvinguda als músics i acompanyants i, posteriorment, els professors Adolf Pla i Daniel Perpiñan els van ensenyar l’Escola i van organitzar-los un assaig orquestral.


El grup visitant d’estudiants de la província de Cantó, també coneguda com a Guangzhou, va conèixer les característiques del centre, els espais i van assistir a una xerrada sobre els instruments de vent de Música Clàssica i Contemporani. A partir de les 11 h del matí, el grup, format per 21 persones, d’entre 12 i 14 anys, van protagonitzar l’assaig orquestral amb els seus propis instruments, dirigit per Daniel Perpiñan.

Aquest intercanvi cultural ha estat coordinat pel departament de Cooperació Espanya-Xina de l’agència Westrip. A més dels joves músics, el grup també ha comptat amb la presència de cinc pares i mares, tres membres del seu professorat i una intèrpret. A Barcelona, a més de l’ESMUC han visitat el Palau de la Música Catalana i el Gran Teatre del Liceu. A Madrid tenen previst participar en un concert a l’aire lliure en el Parc del Retiro, amb la presència del president de la Càtedra Xina, Marcelo Muñoz, també conseller cultural i director del Centre Cultural de l’Ambaixada Xina a Espanya.

Més informació

Universitat normal del Sud de Xina

Visita Universitat Sud Xina Esmuc (4)
Visita Universitat Sud Xina Esmuc 5