Publicat el 12 d'abril de 2024

Comparteix a:

Torna Vespres d’Antiga amb ‘Ànima dolorosa’ 

Vespres Dantiga 1 1

Concert de Vespres d’Antiga a la Basílica de Santa Maria del Pi. 2023.

El dimarts 16 d’abril hi ha una nova edició del cicle de Vespres d’Antiga organitzat pel Departament de Música Antiga de l’ESMUC i la Basílica de Santa Maria del Pi. El programa que s’ha escollit per a aquesta vetllada porta el títol d’Ànima dolorosa, que inclou obres de G. Frescobaldi i G.P. Pergolesi. El concert serà dirigit pel professor Lambert Climent. L’entrada és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de l’espai. 

  • Dimarts 16 d’abril.

  • 20:00 hores.

  • Basílica de Santa Maria del Pi (Barcelona).


Vespres d’antiga és un dels projectes concertístics de l’Escola Superior de Música de Catalunya que impulsa el Departament de Música Antiga conjuntament amb la Parròquia de la Basílica del Pi, lloc de les diferents propostes. En aquest cicle es poden escoltar obres conservades als arxius de la basílica i que formen part del seu patrimoni musical amb la interpretació d’instruments de l’època.  

L’anterior concert de Vespres d’Antiga va tenir lloc el passat 21 de març amb la proposta Tenebrae, Música per a la contemplació de la passió, amb obres de Victoria, Pergolesi, Scarlatti,  Händel,  Matteis o Schütz, entre altres. 

Programa

Programa 
Ànima dolorosa 
Obres de G. Frescobaldi i G.P. Pergolesi  
 
Schola:  
Cristina Bonilla 
Melanie Haallan 
Adèle Huber 
Alícia Martínez 
Lucero Miranda 
María Rosselló  
Alba Santos 
 
Grup instrumental: 
Clara Pardo, primer violí  
Óscar Casado, segon violí  
Fermín Fernández, viola  
Yeji Seo, cello  
Denis Grosu, contrabaix  
Tomoko Matsuoka, orgue positiu  
Guillem Reyes, tiorba  
Enma Raventós, viola da gamba  
Ferran Gallart, clave  
 
Solistes vocals:  
Cecília Arroyo, soprano  
Saioa Goñi, soprano  
José Luis Martínez, contratenor  
Martí Pàmies, contratenor  
Bruna Espar, soprano  
Cecília Ortíz, soprano  
 
Direcció:  
Lambert Climent 

Notes al programa (Cecília Ortíz)

Ànima dolorosa és un encontre entre diferents èpoques -que van des del segle XIII a Solesmes fins al barroc italià- que senten el mateix dolor i l’expressen a través de la música.
 
El moment litúrgic dels vespres acostuma a ser un moment de lloança i per a venerar la memòria de la sepultura de Jesús o el seu descens de la creu en finalitzar el dia i aquesta és la idea que envolta aquest concert que interpretaran els alumnes del Departament de Música Antiga de l’ESMUC. Com diria Sant Agustí: “Qui resa cantant, resa dues vegades”.
 
Els convidem que siguin presents en cos i ànima i a sentir el turment -però també la joia- d’aquesta música, com també l’amor d’una mare que pateix la mort del seu fill. En definitiva, fer sentir al nostre estimat públic i que gaudeixi del concert com una experiència completa.
 
Cecilia Ortiz

Més informació

Cicle Vespres d’Antiga 

Basílica Santa Maria del Pi  


Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Vespres d’Antiga. ESMUC. Basílica Santa Maria del Pi.