Publicat el 20 de desembre de 2021

Comparteix a:

Tercer taller de música orquestral barroca

Corda't A L'antiga

L’Aula d’Orquestra de l’ESMUC acollirà, el proper dissabte 15 de gener, un taller centrat en la música de Luigi Boccherini (1743-1805).

El Taller, emmarcat dins del programa Corda’t a l’antiga, serà conduït pel violinista i director Emilio Moreno, una de les referències a nivell mundial en la interpretació de Boccherini, i tindrà com a objecte de treball dues simfonies pertanyents al seu Opus 35: la número 3 en la major, G 511, i la número 4 en sol major, G 512.

Aquestes simfonies van ser compostes l’any 1782 al Palacio del Infante Don Luis a Arenas de San Pedro (Àvila) quan aquest fill de Felip V va ser desterrat dels reials llocs pel seu matrimoni monargàtic amb l’aristòcrata aragonesa María Teresa de Vallabriga. Amb ell es van desplaçar músics de la seva capella, com ara Boccherini, que allà va compondre el seu Stabat Mater (1781) i diverses simfonies, com ara les dues esmentades.

El taller es desplegarà al llarg de tot el dissabte i el resultat final es podrà gaudir a partir de les 18:00 a la mateixa Aula d’orquestra.

Data límit d’inscripció: 8 de gener