Publicat el 10 de desembre de 2021

Comparteix a:

Nou taller de música orquestral barroca

Corda't A L'antiga

L’Aula d’Orquestra de l’ESMUC acollirà, el proper dissabte 11 de desembre, un nou Taller d’Orquestra Barroca, que forma part del programa Corda’t a l’antiga. Sota la direcció de la violinista berguedana Alba Roca, el Taller es centrarà en la música orquestral i/o conjunt instrumental de dos dels compositors venecians més coneguts: Giovanni Gabrieli (1557-1612) i Antonio Vivaldi (1678-1741).

Amb el suggerent títol Acqua alta: Música veneciana dels segles XVII i XVIII, el programa estarà constituït per la Sonata XIII a 8 de Gabrieli, una obra per a doble cor compost per a corda, cornetes i sacabutxos. D’aquesta mostra del primer barroc de qui va ser antecessor de Claudio Monteverdi (1567-1643) com a Mestre de Capella de la Basílica de Sant Marc de Venècia, el concert ens portarà a dues magnífiques mostres orquestrals del compositor venecià més important del segle XVIII: Antonio Vivaldi. D’ell es podrà escoltar el Concert per a corda (RV 157 i el virtuosístic Concert per a oboè, corda i baix continu en la menor RV 463 que comptarà amb la presència de la solista Nina Alcañiz.

El taller es desplegarà al llarg de tot el dissabte i el resultat final es podrà gaudir a partir de les 18:00 a la mateixa Aula d’orquestra.