Enedina Lloris

Departament de Música Clàssica i Contemporània

elloris@esmuc.cat

Cant

Enedina Lloris

Formació

Realitza els estudis de cant al Conservatori Superior de Música de València i paral·lelament els de Magisteri a la Universitat de València.

Posteriorment, completa la seva formació musical durant tres anys al centre de perfeccionament del Teatro alla Scala de Milano, sota la direcció de Luciano Silvestri i Giulietta Simionato.

Concerts

Inicia la seva carrera internacional pels principals teatres: Lisboa, Hamburg, Gènova, Berlin, Bonn, Marsella, París, “Carnegie Hall” de Nova York, Japó, etc. I, naturalment, tots els teatres espanyols, on obté grans èxits del públic i crítica, especialment al Gran Teatre de Liceu de Barcelona, Teatro Real i al Teatro de la Zarzuela de Madrid.

Mereixen especial record les seves interpretacions de la Sonnambula, Doña Francisquita, Les Contes d’Hoffmann, Tancredi, Rigoletto, Le Nozze di Figaro, La Bohème, Don Pasquale, L’Elisir d’amore, Il Barbiere di Siviglia, Così fan tutte, Il Turco in Italia, etc.

Ha compartit escenari amb els cantants més prestigiosos: Plácido Domingo, Alfredo Kraus, Josep Carreras, Sesto Bruscantini, José Van Dam, Rocwel Blacke, Ernesto Palacio, Enzo Dara, Lella Cuberli, Joan Pons, Marilyn Horne…

Premis

Després de guanyar els concursos internacionals de cant “Toti dal Monte” a Itàlia i el “Francesc Viñas” a Barcelona, debuta a finals del 1983 a Treviso (Itàlia) amb Il Matrimonio Segreto i seguidament ho va fer a Sabadell (Espanya) amb Lucia di Lamermoor.

Trajectòria

A part de l’òpera, ha cultivat altres gèneres com el recital, l’oratori i ocasionalment, la Zarzuela.

Ha estat membre del Consell valencià de Cultura i actualment forma part de la Junta Rectora del Patronat per activitats musicals de la Universitat de València.

Docència

Ha impartir màster classes, Tallers d’òpera, Direcció musical i artística de campanyes d’Òpera a l’escola, cursos intensius, etc.

I sovint és invitada a formar part del jurat en concursos internacionals de cant.