Publicat el 21 de juliol de 2023

Comparteix a:

Premis per a graduats de Composició de l’ESMUC

Composició Esmuc

Aquest final de curs hem tingut notícia del reconeixement internacional, amb importants premis, que han tingut dos graduats de Composició: Andreu Diport i Marc Migó. El primer és una de les 100 persones que han obtingut una de les beques de postgrau per estudiar a l’estranger que atorga la Fundació La Caixa. El segon ha guanyat els prestigiosos Leo Kaplan Award i el Morton Gould Young Composer Award 2023 que concedeix la Societat estatunidenca de Compositors, Autors i Editors (ASCAP Foundation).

La beca de La Caixa que ha aconseguit Andreu Diport té l’objectiu de fomentar el talent dels millors estudiants mitjançant la seva formació a les millors universitats del món, i els premis de composició que ha obtingut Marc Migó, consolida la seva carrera internacional, i la seva feina de doctorat en Composició a la Juilliard School de Nova York.


Marc Migó

Després de rebre una col·lecció de CD de Deutsche Grammophon del seu avi pel seu 16è aniversari, Marc Migó (1993, Barcelona) es va sentir atret pel seu contingut de manera inesperada i apassionada. Aquest descobriment el va portar a buscar l’orientació de la pianista Liliana Sainz i del compositor Xavier Boliart. Tres anys després es va matricular a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

L’any 2017, gràcies a una beca concedida per la Fundació SGAE, Marc es va traslladar a Nova York per continuar els seus estudis musicals. Va cursar el seu màster a The Juilliard School, on va ser guardonat amb el Premi de Composició Orquestral 2018. L’any 2019 va rebre el Premi del Festival Pablo Casals per la seva Sonata per a violoncel “Cerdanyenca”, dos premis Morton Gould Young Composers per part de l’ASCAP i el premi anual del concurs d’encàrrec New Juilliard.

També ha estat membre del Minnesota Orchestra Composer’s Institute 2020, guanyador del George Enescu Prize 2020, i guanyador de la primera beca Dominick Argento per a la composició d’òpera (2022), entre altres reconeixements internacionals.
Marc Migó és actualment C.V. Beca Starr a Juilliard. Ha rebut encàrrecs d’institucions, conjunts i intèrprets de referència, com UrbanArias, l’Òpera Nacional Holandesa, Verità Ensemble, Liceu Opera House, New Juilliard Ensemble, Festival Pablo Casals de Prades, The Cabrillo Festival, l’Associació Joan Manén, La Fura dels Baus i CUNY University, entre d’altres.
(www.marcmigo.com)

Marc Migo 1 1
Marc Migó.

Andreu Diport

Andreu Diport (1998) és un compositor, orquestrador i arranjador establert a Barcelona. Va estudiar a l’Escola Coral de l’Abadia de Montserrat, a l’Escola d’Artística “Oriol Martorell” i al Conservatori Municipal de Barcelona. Va començar els seus estudis de composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Bernat Vivancos i Mauricio Sotelo. Actualment, continua la seva formació amb Paweł Łukaszewski i Tomasz Opałka a la Chopin University of Music de Varsòvia, patrocinada per la “Fundació Universitària Agustí Pedro i Pons”. També ha rebut una beca de la Fundació “La Caixa” per cursar estudis de composició musical de cinema als EUA.
Ha col·laborat amb nombrosos intèrprets com el Polski Chór Kameralny, l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), l’Orquestra Simfònica de Bratislava (BSO), el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, conjunt BCN216, Cor “Amics de l’Òpera de Sabadell”, Cor de Cambra de Granollers – Sant Jordi, Cor de Cambra de Granollers, Sant Jordi, Barcelona, entre d’altres.

S’ha estrenat a sales importants com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori (Sala Oriol Martorell), Slovak Radio Studio 2 (Bratislava, Eslovàquia), Arccatedral de Gdańsk (Gdansk, Polònia), Sala Verdi (Milà, Itàlia), Girona Concert Hall, Granollers Concert Hall (TAG), Sala de Concerts de Santa Maria Abbey, Montserrat del Pisal, entre d’altres; i en festivals com el Festival de Música “Sant Pere de Rodes”, el Festival de Música “Besalú” i el Festival de Música “Cervera”.

Ha gravat per a KNS Classical i part de la seva música està publicada per Ficta Edicions. La temporada 2020-2021, va ser guardonat amb el 1r Premi del Concurs Internacional de Compositors “Musica Sacra Nova”. També ha aconseguit el 1r Premi al XVII Certamen Internacional de Compositors “Musica Sacra Nova” (Europa), 1r Premi al Concurs de Composició “La Sardana de Stravinsky” (Espanya) i una distinció al Concurs Internacional de Composició “AERCO: My First 50 Years” (Itàlia). Altres premis són: 1r Premi al II Concurs Internacional de Composició de la Societat de Composició, “1” (Premi Internacional de Composició de la Societat de Composició) “Joan Maragall” (Espanya).
(Fundacionlacaixa.org)

Andreu Diport 1 1
Andreu Diport.