Publicat el 4 de juny de 2024

Comparteix a:

Participació d’alumnat de l’ESMUC al MNAC 

Erik Satie MNAC

Suzanne Valadon. La chambre bleue. MNAC.

Dissabte 8 de juny, estudiants de l’ESMUC participaran en un concert de piano al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb la interpretació d’obres d’Erik Satie. Les actuacions es faran a partir de les 20 h, just després d’una taula rodona que reflexionarà sobre el paper de les dones en la creació artística. L’accés és lliure i gratuït amb inscripció prèvia.

  • Dissabte 8 juny.

  • De 18:30 a 20:45 h.

  • Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

  • Inscripcions prèvies en aquest enllaç


Sobre la sessió

Sota el títol ‘Valadon i la creació artística femenina a partir de la modernitat’, el MNAC oferirà una jornada amb una taula rodona inclosa per reflexionar sobre el paper de les dones en la creació artística, i sobre el cas de Suzanne Valadon, el pseudònim de la impressionista francesa Marie-Clémentine Valade. 

La taula la moderarà Montse Frisach, periodista i crítica d’art. També hi participaran Teresa Sala, professora d’història de l’art de la Universitat de Barcelona; Natàlia Esquinas, doctora en història de l’art; i Eduard Vallès, co-comissari de l’exposició. Posteriorment, hi haurà les actuacions de piano amb la interpretació de música d’Erik Satie, a càrrec de d’alumnat de l’ESMUC. 

Aquesta exposició, organitzada pel MNAC i que dura fins al mes de setembre, revisa la figura de l’artista Suzanne Valadon (1865-1938), una figura emblemàtica de la bohèmia de Montmartre a inicis del segle XX. Pintora, dibuixant i gravadora, Suzanne Valadon practica tots els gèneres, des del retrat i el nu a la natura morta i el paisatge. La seva mostra reuneix  més d’un centenar d’obres, de les quals 48 només es poden veure a Barcelona. 

Programa

Ricard Martí, piano. 
3 Gnossiennes 
3 Gymnopedies 

Sílvia Carles, piano. 
3 Pièces froides 

Joan Gubert, piano.
Nocturne n. 4
Prélude en Tapisseria
Croquis et Agaceries d’un Gros Bonhomme en Bois
 
Pau de Castro, piano. 
Sports & divertissements: Les Quatre-coins
Gnossienne 4
Gnossienne 5
Avant-dernières Pensées: Méditation
Embryons desséchés: d’Édriophtalma

Més informació

Erik Satie al MNAC

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.