Publicat el 19 de maig de 2023

Comparteix a:

Mompou + Rilke, nou concert de l’alumnat de piano de Màster de l’ESMUC

Mompou Rilke

Al llarg dels mesos de maig i de juny, els i les estudiants del Màster en Interpretació de Piano de l’ESMUC ens oferiran la integral dels Preludis per a piano de Frederic Mompou, entrellaçant-hi lectures del llibre Cartes a un poeta jove de Rainer Maria Rilke. Aquest concert, que porta per nom ‘Mompou + Rilke’, tindrà lloc al Museu Pau Casals de Sant Salvador, a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC i, en darrer lloc, a l’Ateneu Barcelonès.


L’alumnat de piano del Màster en Interpretació farà sonora la meravellosa col·lecció que formen els dotze Preludis de Mompou; música íntima, callada, que neda en les profunditats del silenci sonor. La ressonància de cadascun d’ells ens durà a la paraula humana a través del text de Rilke.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la coordinació d’Irene Tineo i Roger Vilarnau, ambdós estudiants que també participaran en el concert. La idea, selecció de la música i dels textos ha anat a càrrec del professor de l’ESMUC Jordi Camell. Per als tres concerts, l’accés serà lliure, tot i que per la sessió del Museu Pau Casals fa falta fer reserva prèvia a través del seu lloc web.

Programa i intèrprets

Preludi I          Maria de Lluc Coll
Preludi II         Diana Bahmete
Preludi III        Florencia Catena
Preludi IV        Roger Vilarnau
Preludi V         Irene Tineo
Preludi VI        Roger Vilarnau
Preludi VII       Oliver Kepes
Preludi VIII      Roger Vilarnau
Preludi IX        Roger Vilarnau
Preludi X         Irene Tineo
Preludi XI        Carlos Urraca
Preludi XII       Oliver Kepes
Narració         Mariví Enríquez

Breu biografia dels intèrprets

Aitana Avilés
Nascuda a Palma el 2000, comença a rebre classes de piano amb 7 anys a l’Escola Municipal de Música de Binissalem. Posteriorment, es trasllada al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca, on es gradua amb el professor Àngel Quevedo el 2018. El 2022 finalitza el Grau Superior d’Interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el Dr. Rafael Salinas. 
Durant el seu pas per l’ESMUC ha rebut classes de música de cambra i Lied dels professors Feliu Gasull (2018, 2019 i 2020), Josep Surinyac (2019 i 2020), Francisco Poyato (2021), Kennedy Moretti (2021 i 2022) i Carmen Santamaría (2022). Ha participat com a alumna activa en diversos cursos com l’Ingenium Academy (2016, 2017 i 2018), a la Poros International Piano Academy (2018 i 2019), al Curs Internacional de Música Isaac Albéniz (2020 i 2021), a la NEO Academy Piano (2022) i al Curs Aires Nunes (2022).

El 2020 és semifinalista del Certamen de Música per a Joves Intèrprets d’Art Jove IB i el 2021 rep el segon premi al Concurs Internacional Isaac Albéniz de Camprodon. El 2022 participa en la tercera edició del Cicle de Joves Intèrprets de l’Associació de Música de Mollerussa i el gener de 2023 és programada al Cicle 3/4 de música organitzat per Kursaal Manresa, on interpreta obres a duo i com a solista.

Diana Bahmete
Diana Bahmete és una pianista de 27 anys de Letònia. Es va graduar a l’Acadèmia de Música de Letònia Jāzeps Vītolas amb el professor Sergei Osokin. Actualment, cursa un màster a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Vladislav Bronevetzky.

Florencia Catena
Va néixer a la ciutat de Buenos Aires, el 12 de gener de l’any 1989. Als seus 8 anys, va tenir el seu primer contacte amb el piano, ingressant al Conservatori Nacional Carlos López Buchardo. L’any 2013 va finalitzar els seus estudis al Conservatori Superior de Música de la Ciutat de Buenos Aires, “Astor Piazzolla”, acabant com a Professora Superior de música amb especialitat en Piano i Música de cambra. Alhora és Llicenciada en Arts musicals amb especialització en Instrument per la Universitat Nacional de les Arts (UNA).

S’ha format en primera mesura amb el reconegut baríton i el seu mentor i avi, el Mestre Ricardo Catena, amb Maria Teresa Criscuolo, Nélida Sanchez, Anaïs Crestin, Alfredo Corral, Fernanda Morello, entre d’altres. També ha viatjat en diverses oportunitats tant a l’interior com a l’exterior del país per compartir escenari amb músics de reconeixement internacional, com també ha compartit escenari amb diversos músics de l’Orquestra Filharmònica i l’Orquestra Estable del Teatre Colón de Buenos Aires, realitzant concerts de música de cambra. Actualment, Florencia està fent el Màster en Interpretació de Piano a l’ESMUC, a Barcelona.

Luis Guzmán
S’ha format professionalment a Xile amb la mestra Alazne Arana i Edith Fischer a l’Escola Moderna de Música de Santiago. Actualment, cursa el Màster en interpretació de Música Clàssica i Contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya, juntament amb el professor Adolf Pla. Ha realitzat diverses presentacions a sales com CEPAL- ONU Xile, Teatre Municipal de Santiago, Centre Cultural de Rancagua, Centre Cultural de Panguipulli, Centre Cultural de Providència, Teatre Telefònica de Xile, Hospital de Sant Pau de Barcelona, la Salle Bonanova, Reial Cercle Artístic de Barcelona, Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.

Oliver Kepes
Neix a Hongria l’any 1999 i comença la seva formació musical a la seva ciutat natal amb 8 anys. L’any 2014, Oliver s’incorpora a l’escola secundària musical Leó Weiner de Budapest. Des del 2019 estudia a l’Acadèmia de Música Franz Liszt de Budapest amb Imre Hargitai, László Borbély i Gábor Csalog. Mentre continua estudiant a Budapest, l’any 2023 té l’oportunitat d’estudiar a Barcelona durant un semestre amb el Programa Erasmus de l’Escola Superior de Música de Catalunya, on fa classes de piano amb Jordi Camell.

Maria de Lluc
Neix a Palma de Mallorca el juny del 2000. Inicia els estudis artístics al Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca. El 2018 finalitza els estudis de grau professional amb dos premis extraordinaris per unanimitat, en les especialitats de piano i música de cambra. Continua la seva formació amb el pianista Iván Cítera a Madrid, mitjançant el programa de Formació Permanent del Fòrum Musikae. El mateix any inicia els estudis de grau superior al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

El 2020 es trasllada a Hèlsinki, Finlàndia, on estudia a la Sibelius Academy, sota la tutela de la pianista Tuija Hakkila. Un any més tard acaba els estudis de grau amb l’obtenció del Premi Extraordinari en l’especialitat de Piano i Matrícula d’Honor en el treball final d’estudis. Ha col·laborat amb diferents corals i orquestres, com l’Orquestra Simfònica del CSMIB, els Encontres Orquestrals de les Illes Balears (EOIB), l’Orquestra de Cambra de Mallorca (OCM), etc. També ha actuat amb diversos músics i agrupacions, com el dúo Alter Face i solistes com Jozef Szafranski, contrabaixista de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, entre d’altres.

Actualment, cursa el Màster en Interpretació Clàssica i Contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb el professor Xavier Barbeta, combinant-ho amb diversos projectes artístics i concerts com a solista i amb diverses  agrupacions de cambra i orquestres.

Irene Tineo
Nascuda l’any 1996, és una pianista i professora de piano i llenguatge musical formada a Barcelona. Ha cursat el grau superior de piano a l’ESMUC sota el mestratge dels professors Vladislav Bronevetzky i Jordi Camell, i en l’actualitat fa el màster d’Interpretació musical al mateix centre.

Roger Vilarnau
Neix l’any 1996 a Barcelona. Amb 6 anys comença els seus estudis musicals a l’escola Musicant amb el professor Aleix Mañosas i la professora Eulàlia Casso, on estudiarà solfeig, cant, piano i composició. L’any 2014 accedeix als estudis superiors de piano a l’ESMUC amb el professor Jordi Camell Ilari, on actualment cursa els estudis de Màster en Interpretació amb el professor Vladislav Bronevetsky.

Programa Mompou Rilke

Més informació

Museu Pau Casals

Ateneu Barcelonès