L’ESMUC i la Sagrada Família signen un conveni per utilitzar l’orgue de la cripta
La signatura d’aquest conveni permetrà l’ús de l’orgue romàntic Cavaillé-Coll per a les pràctiques dels estudiants d’orgue de l’ESMUC.
El dia 2 de desembre, a les 12 del migdia, a les dependències de la parròquia de la Sagrada Família, ha tingut lloc la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’ESMUC i l’esmentada parròquia. Núria Sempere, directora general de la Fundació Escola Superior de Música de Catalunya i mossèn Josep Maria Turull, rector de la Basílica i Parròquia de la Sagrada Família, han assolit un marc de col·laboració que té com a objecte l’orgue romàntic, instal·lat a la cripta de la Sagrada Família.
A partir d’ara, aquest instrument estarà a l’abast dels estudiants de l’Escola i el centre disposarà així de fins a tres instruments per a l’estudi i assaig dels estudiants i professorat, comptant l’instrument propi de l’ESMUC i el de la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè.
L’orgue romàntic de la Sagrada Família va ser construït l’any 1896 a París per l’orguener francès Aristide Cavaillé-Coll (1811-1899) i va ser instal·lat inicialment al Col·legi del Sagrat Cor de Barcelona, on va romandre durant 125 anys fins a la seva donació i posterior trasllat, després d’una acurada restauració a càrrec de l’empresa Blancafort OM, a la cripta del temple expiatori.
En el transcurs de la signatura d’aquest conveni, alumnes de la disciplina han fet acte de presència i han realitzat una breu audició amb un instrument que se suma a la progressiva acció de convertir la ciutat de Barcelona en un important centre amb presència d’orgues al Sud d’Europa.
Mitjançant el conveni, l’Escola i la parròquia organitzaran dos concerts per curs acadèmic, així com possibles recitals finals de grau i/o màster. Atenent a la naturalesa oberta i formativa d’aquestes activitats, els concerts i els recitals finals seran oberts al públic i d’accés lliure.
Aquest curs, l’ESMUC compta amb sis estudiants de l’especialitat d’orgue, i 11 més que cursen l’orgue com a instrument secundari, amb un prestigiós professorat format per organistes com Óscar Candendo, Juan de la Rubia i Guido Iotti.