Publicat el 30 d'octubre de 2024

Comparteix a:

El Sistema d’Orquestres de Veneçuela i l’ESMUC estrenyen vincles de col·laboració

Imatge Aliança Venezuela (1)

Visita del director executiu de El Sistema, Eduardo Méndez, acompanyat de Núria Sempere a l’ESMUC.

L’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i El Sistema Nacional d’Orquestres i Cors Juvenils i Infantils de Veneçuela han establert una aliança de col·laboració que permetrà desenvolupar plans de treball en l’àmbit musical que fomentin l’intercanvi de músics i l’enfortiment de programes musicals entre ambdues institucions. La directora general de l’ESMUC, Núria Sempere, va sostenir una reunió fructífera amb el director executiu d’El Sistema, Eduardo Méndez,  el passat dijous 24 d’octubre a l’Escola.


La trobada es va fer en el marc de les relacions de cooperació, solidaritat i complementarietat, intercanvi i aliances estratègiques amb institucions acadèmiques i programes musicals, per estrènyer llaços conjuntament. Sempere i Méndez van conversar sobre el desenvolupament d’activitats i plans de treball en l’àmbit musical, que permetin l’intercanvi de músics i l’enfortiment de programes musicals, entre d’altres. 

Aquesta aliança permetrà un desenvolupament d’oportunitats tant per a mestres i docents com per a nens i joves de les dues institucions. De la mateixa manera, es continuarà posant en pràctica la tasca pedagògica institucional amb noves metodologies i estratègies acadèmiques que podran compartir tant l’ESMUC com El Sistema.

El Sistema

El Sistema Nacional d’Orquestres i Cors Juvenils i Infantils de Veneçuela és una obra social i cultural de l’Estat veneçolà. També conegut com El Sistema, va ser concebut i fundat el 1975 pel mestre i músic veneçolà José Antonio Abreu per sistematitzar la instrucció i la pràctica col·lectiva i individual de la música a través d’orquestres simfòniques i cors, com a instruments d’organització social i de desenvolupament humanístic

El Sistema constitueix una obra social consagrada al rescat pedagògic, ocupacional i ètic de la infància i la joventut, mitjançant la instrucció i la pràctica col·lectiva de la música, dedicada a la capacitació, prevenció i recuperació dels grups més vulnerables del país, tant per les seves característiques com per la situació socioeconòmica. 

Es vincula amb la comunitat a través de l’intercanvi, la cooperació i el cultiu de valors transcendentals que incideixen en la transformació del nen, el jove i l’entorn familiar. Es compta amb un recurs humà dirigit a aconseguir una meta comuna, amb mística i goig, formant equips multidisciplinaris altament motivats i identificats amb la Institució. Es reconeix el moviment orquestral com una oportunitat per al desenvolupament personal en l’intel·lectual, espiritual, social i professional. 

Més informació