Publicat el 19 d'octubre de 2023

Comparteix a:

L’ESMUC col·labora amb el Cicle temàtic: IA, al Centre Cívic Fort Pienc

Assaig Obert Ia Fort Pienc 1

Els professors de l’Escola Superior de Música de Catalunya, Félix Pastor i Enric Guaus, participen en un cicle organitzat pel Centre Cívic Ateneu Fort Pienc que reflexiona sobre la relació entre la Intel·ligència artificial (IA) i la creativitat. El cicle compta amb una sèrie de ponències, projeccions cinematogràfiques i concerts que es desenvoluparan al llarg del mes de novembre. Pastor i Guaus, juntament amb l’acordionista Edurne Arizu protagonitzaran l’Assaig Obert: Música i intel·ligència artificial el dimecres 22 de novembre, a les 19 h.

  • Dimecres 22 de novembre.

  • 19:00 hores.

  • Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.


La proposta del Centre Cívic Fort Pienc vol entrar en el debat de l’ús de la Intel·ligència Artificial i els seus límits ètics i estètics, obrint un espai de reflexió al voltant de l’eina que promet revolucionar les nostres vides, l’especulació sobre el seu potencial i l’impacte en les arts i la creativitat.

El cinema, que ha estat el vehicle cultural imprescindible en l’imaginari col·lectiu envers la IA, serà també el conductor del cicle. Les pel·lícules que es podran veure en el cicle són Ex Machina, d’Alex Garland (2014), i Moon, de Duncan Jones (2009).

Assaig obert / Música i Intel·ligència artificial

Per part de l’ESMUC, els professors Enric Guaus i Félix Pastor proposen aquest assaig obert que presenta una peça que planteja un diàleg entre la intèrpret i un model d’Intel·ligència artificial (IA). Per a la IA, es proposa l’ús d’un model no supervisat que treballa amb la intèrpret en un context d’improvisació obtenint un resultat sempre inesperat. La proposta comentada comença amb una breu introducció a l’ús de la IA en l’àmbit de la música, es procedeix al concert/assaig obert amb la intèrpret i s’obre un debat entre els compositors, la intèrpret i el públic assistent.

Participants en l’Assaig obert

Edurne Arizu és una artista interdisciplinària. Acordionista, compositora i directora de teatre i vídeo. Acordionista contemporània formada en el Conservatori de Pamplona es trasllada a Barcelona on es Llicencia en Musicologia. Actualment, ha guanyat una Beca de Bcn Crea 2023 per a investigar amb el seu alter ego les diferents IAs relacionades amb música electrònica.

Félix Pastor és un compositor interessat a explorar i adaptar les tècniques tradicionals de composició a nous formats i entorns. És professor de l’ESMUC i membre del grup de recerca de Tecnologia i Interacció Musical.

Enric Guaus és investigador del grup de recerca de Tecnologia i Interacció Musical de l’ESMUC. El seu treball artístic se centra en la intel·ligència artificial, instal·lacions sonores i el que ell anomena “subtil augmentació d’instruments acústics”.

Més informació

Accés lliure amb reserva prèvia.

ArInt – Rehearsal at ESMUC.